Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Transport w Warszawie

Polecane posty

Gość gość

Hej, Za niespełna miesiąc mam zamiar się przeprowadzić do Warszawy. Kawalerka kupiona, remont za kilka dni ruszy, praca od końca sierpnia zapewniona... Pozostaje tylko jedna kwestia - bardzo ważna - czym po Warszawie się przemieszczać już tam mieszkając. Zaznaczę, że posiadam obecnie samochód ale nwm czy jest to wgl opłacalne w tym mieście. Macie jakieś doświadczenia z Warszawą lub innym równie dużym miastem? Potraficie coś doradzić?

Gość gość
Wiadomo Warszawa jest duża ale bardzo świetnie skomunikowana,

Gość gość
Ale da się tam "spokojnie" i w miarę płynnie jeździć samochodem do/z pracy w godzinach "szczytu"?

Gość gość
Jesteś szczęściara że będziesz mieszkać w Warszawie, to prawda że bywają tam korki ale komunikacja miajska działa w tym mieście bez zarzutu.

Gość gość
w jakiej dzielnicy masz mieszkanie a w jakiej prace?

Gość gość
Udało się nazbierać tyle pieniędzy aby kupić malutką kawalerkę posiłkując się częściowo kredytem, bo inaczej wynajem na dochody w mojej profesji to zbyt duże obciążenie. Ale cieszę się, że uważacie, że transport publiczny jest tam bardzo dobry, bo szczerze to obawiam się jazdy samochodem po mieście...

Gość gość
mieszkanie - południowy "skrawek" Ochoty praca - Bielany (okolice Starych Bielan)

Gość gość
Lubię Warszawe gdyż własnie w Warszawie historię widzi się na każdym kroku, chociaż wiem że są ładniejsze stolice ale na pewno Warszawa jest ładniejsza od Berlina,

Gość gość
Przede wszystkim Warszawa daje dużo większe możliwości, niż np. miasto powiatowe... tzn. wg mnie, pomimo tego, że jest tam hałas, zgiełk itd to warto tam zamieszkać ;)

Gość gość
Warszawa ma jeszcze ten duży plus gdyż posiada dwa lotniska dzięki którym będziesz mogła zwiedzać można całą Europę a może i świat

Gość gość
Jeśli masz możliwość jazdy metrem do pracy to się nawet nie zastanawiaj xD

Gość gość
Co do podróży - wiem, to bardzo duży atut, który bardzo cenię, gdyż w moim przypadku każde wakacje, przerwa zimowa, czy weekendy tzw. "długie" są spędzane poza domem. Co do metra - trzeba by było do niego dojść - przynajmniej z 20minut...

Gość gość
Nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie... Czy w miarę bezpieczne jest parkowanie samochodu "na ulicy", tzn. gdzieś po blokiem na parkingu, wzdłuż drogi itd? Czy lepiej zainwestować pewną kwotę w parking strzeżony?

Gość gość
# bo do tej pory mieszkając na wsi samochód stał dosłownie w stodole zamkniętej na "cztery spusty"...

Gość gość
jazda w godzinach szczytu samochodem z ochoty na bielany jest głupotą. tramwajem do metra i metrem do celu. nie chodzi nawet o jazde w korkach ale o totalny brak miejsc parkingowych. samochodem jezdzi ktos kto naprawde musi bo np. po drodze odwozi dzieci.

Gość gość
Dziękuję za opinię, też mi się wydaje, że najlepiej będzie wybrać metro + tramwaj.

Gość gość
jesli juz to wynajełabym miejsce na parkingu podziemnym albo parkowala po prostu pod blokiem

Gość gość
Parkowanie pod moim blokiem to wyższa szkoła filozofii... Po prostu jest tam chyba z 8 garaży i tak na oko miejsce dla 6-7 samochodów, a mieszkań ponad 100...

Gość gość
Parkowanie pod blokiem chyba zawsze jest kłopotliwe. Zawsze za mało miejsca, jak już się jakieś znajdzie to się tam nie da wjechać, tu się o kogoś zahaczy, tu komuś się zarysuje lakier w nowym samochodzie - jednym słowem makabra!

Gość gość
Jeśli masz blisko parking strzeżony lub podziemny garaż to się nie zastanawiaj za długo - bo warto