Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ki32

Rok małżenstwa i rozwód...?

Polecane posty

Gość Ki32

Zacznę od tego, że jesteśmy małżenstwem z niecałym rocznym starzem. Ja ma 32 lata, mąż jest 5 lat staszy. Przed ślubem byliśmy parą przez 7 lat - tak wiem długo. Po ślubie , dosłownie kilka miesięcy mąż zmienił swoje zachowanie wobec mnie. Stał się oprystkliwy, chamski. Na pytania "Co słychać w pracy?" - odpowiadał "Nie interesuj się!". Doszło do tego, że ubliżał mi i wyzywał od "łajz'. Zaczął także mówić o rozwodzie, że nie pasujemy do siebie i że nie chce dzieci, kiedy ja zaczełam o tym "przebąkiwać" Wiele razy przez niego płakałam. :( Kiedy zapytałam o co tak naprawdę chodzi i czy nadal mnie kocha. Odpowiedział, że kocha ale, że cytuje "nie wyszalał" się w młodości i teraz to uczucie nie daje mu żyć. Jestem jego pierwszą poważną partnerką i jak się przyznał, przede mną miał tylko 3 krótkie związki i na randki zaczał się umawiać po 28 roku życia.... Naprawdę ie wiem co o tym myśleć i czy to może być prawdziwy powód do tego żeby "rozwalić" swoje małżenstwo?

Gość Ki32
Doszło do tego, że musiałam iść do mojej Pani psychiatrki po jakieś tabletki na uspokojenie i L4 bo przez to wszystko nie mogłam się skupić w pracy. Oczywiscie wyprowadziłam sie i od 2 miesięcy nie mieszkamy razem.

Gość Ki32
Nikt się nie wypowie...?

Gość gość
Nie chcę Cię martwić ale jednak to koniec. Skoro jemu nie zależy na ratowaniu związku to nie ma o czym gadać. Mogłaby ewentualnie jakaś terapia pomóc i wspólne rsndkowanie. Ale ewidentnie jego to nie interesuje.

Gość Ki31
:( Ok. Dziękuje

Gość gość
I jeszcze kryzys wieku średniego...

Gość gość
Piotrus pan sie trafil. :D

Gość Ki32
No nie zupełnie... Mąż jest dość skrytym człowiekiem. Moim zdaniem ma jakąś lekką fobie społeczną. I oczywisćie jest informatykiem :)

Gość Ki32
Ale jak chce potrfi być towarzyski i czarujący. Może to jakaś depresja?