Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kawa smakowa 100 gr za 10 zł kupiłbyście?

Polecane posty

Gość gość

Podoba mi się pomysł na dorabianie związany ze sprzedażą kawy ziarnistej smakowej (i mienie jej). Uwielbiam kawę i chciałabym się skoncentrować tylko na sprzedaży kawy (nie żadne herbaty, które często sprzedaje się przy okazji). Myślę o takich smakach jak: orzech w śmietanie, mleczna czekolada, banan, pomarańcza w czekoladzie, truskawka w śmietanie, wiśnie w czekoladzie, toffe i kukułka. Znalazłam hurtownię i chciałbym sprzedawać kawę na targu. Nie wiem tylko jak to wygląda od strony prawnej. Czy wystarczy zapłacić tylko placowe czy trzeba mieć założoną jakąś działalność i kasę fiskalną? A tak poza tym, skusiłybyście się na któryś z tych smaków :)?

Gość gość
Kupilabym ale nie na targu

Gość gość
A który smak do Ciebie przemawia?

Gość gość
Taki tłuk jak ty, lepiej niech się nie bierze za biznes. Gratuluję podejścia do sprawy

Gość gość
Ja kupuje w tej cenie, ale na allegro a nie na targu, gl. Migdal, irish cream. Nie mam kiedy lazic po targach. Tak musisz miec dzialalnosc.

Gość gość
Zdaje sobie sprawę, że o wiele, wiele przyjemniej byłoby kupić kawę w małym, intymnym sklepiku, w którym pachnie kawą i gdzie lada i półki są z drewna. Ale od czegoś trzeba zacząć :). Może od pięknych słoi na kawę ? Mieszkam w okolicy gdzie targ jest potężny i jeszcze nigdy nie widziałam nikogo kto sprzedawałby taką kawę. Mieliłabym ją na miejscu ... zapach by się rozchodził :). No i oczywiście zrobiłabym małe gratisy smakowe (10 gr) by ludzie próbowali też innych smaków niż te, które by kupili.

Gość gość
21:14 Gratuluję klasy.

Gość gość
Nie osmieszaj się dziewczyno. Aromat kawy na targu buahahaaaaa

Gość gość
no i fajnie. Pomysł sympatyczny, nie wiem czy jest tam zaopotrzebowanie akurat na ten produkt, może tak. Ale brzmi miło, a hejtującą chołotą sie nie przejmuj.

Gość gość
Może jakaś bieda kupi goowno za 10 zł

Gość gość
21:28 Właśnie ten targ jest potężny i jest tam dużo stoisk, na których sprzedawcy sprzedają ciasta, ciasteczka, rogaliki, babeczki itp. czyli coś do kawy ;). Sama tam zresztą kupuję bo mają naprawdę dobre i tanie ciasta (18 zł za kg to według mnie bardzo tanio - jest duuuża konkurencja, mój region to zagłębie cukiernicze). Sama piję kawy smakowe i wiem, co polecić, jak przechowywać by dłużej utrzymać aromat. To jest moja bajka. Wierzę w ten pomysł, lubię ludzi i wiem, jak rozmawiać. Dziękuję za pozytywną energię.

Gość gość
o proszę, i już jakieś niedorobione gimbo wyżej musiało sie odezwać:)

Gość gość
no to spróbuj, mam nadzieję ze sie uda, chociaż chyba bym na twoim miejscu miała też jakąś kawę zwykłą, bez dodatków, nie każdy lubi aromatyzowane. Cena też ok, smakową sie delektuje człowiek, a nie pije wiadrami. Powodzenia :)

Gość gość
Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Może spróbuj równolegle na targu i wysyłkowo. Nie wiem tylko jak to wygląda jeśli chodzi o kwestie sanitarne. Powodzenia, zamiast marudzić jak 99% idiotów chcesz działać i to jest super!

Gość gość
Oj, dobra kobiety: każdy ma prawo do swojej opinii, byle tylko nie obrażać. Po mnie hejt spływa jak woda po kaczce :) - taka jestem, jak w coś wierzę nie ma mocnych. Autorka

Gość gość
to jeszcze raz wszystkiego dobrego :)

Gość gość
Aż czuje się twój entuzjazm, pomysł fajny, temat znasz, więc spróbuj. Nie wiem tylko, czy będzie ci się opłacać, musisz przekalkulować. Podatek, składki na ZUS, placowe, sprawdzić chyba musisz, co na to SANEPID. Bez założenia działalności się nie obejdzie.