Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trądzik który nie chce odpuscic

Polecane posty

Gość gość

Hej, może zacznę od tego, ze zmagam się z trądzikiem od około 5 lat. Jak byłam w gimnazjum to mówiłam sobie ‚pewnie mi przejdzie tak jak mojemu bratu, czyli po 18. Teraz mam 19 lat i dalej się z nim mecze... próbowałam już wielu sposobów żeby się go pozbyć - chodziłam do kosmetyczki na oczyszczanie manualne twarzy, robiony miałam kwas, byłam u dermatologa, biorę od 3 lat tabletki antykoncepcyjne i NIC!!! Raz są lepsze dni, raz gorsze. Już drugi raz zaczynam mieć wielkiego dola przez to jak wyglądam. Nie rozumiem pewnej sprawy. W zeszłym roku chyba jakoś w kwietniu/maju moja cera polepszyła się do tego stopnia ze przestałam nosić makijaż. Była cudowna, gładka, czasami tylko coś wyskoczyło ale to w ogóle nawet mnie nie ruszało. We wrześniu/październiku wszystko wróciło do normy... było znów zle. Myślałam ze to przez słońce wiec obiecałam sobie ze jak zaczną się ciepłe dni to będę się opalać i chociaż przez wakacje będzie spokoj, ale nie. To nic nie pomaga. Zastanawiam się jak się odzywaialam w tamtym czasie ale przypominam sobie ze jadłam dużo śmieciowego jedzenia wiec jedzenie nie mogło mieć wpływu na to wszystko... moze miał ktoś z was podobny problem może jest ktoś kto może mi pomoc i dać nadzieje ze to w końcu się skonczy

Gość gość
Ja tez próbowałam wszystkiego, w koncu trafiłam do dobrej kosmetolog, która zaleciła mi specjalną pielęgnację w domu i zabiegi z peelingami medycznymi pca skin. Nadal chodzę na zabiegi, ale widzę ogromną poprawę, trądzik wychodzi w niewielkim stopniu :)

Gość marawstala
Na trądzik ponoć najlepsze sa retinoidy

Gość gość
A jaką pielęgnację stosujesz?

Gość gość
Zawsze zmywam makijaż, używam toników, czasami robię peeling, jakaś maseczkę nałożę i to w sumie tyle

Gość gość
Ale CZYM konkretnie?

Gość gość
Miałam podobny problem i odwiedziłam niejednego dermatologa az trafiłam na Pania, która mi zycie uratowała bo to co miałam na twarzy powodowało, że odechciewało mi się wszystkiego. Pani doktor /Centrum Leczenia Trądziku/ właczyła leczenie, podleczyła mi mocno skóre, nastepnie włączyła zabiegi kosmetyczne kontynujac leczenie. Ważne bo plan zabiegow kosmetycznych ustalał lekarz a nie kosmetyczka, może dlatego taki efekt uzyskalismy. Jednak lekarz ma inna wiedzę niż najlepsza kosmetyczka. Wiem jak może cie to irytować ja meczyłam się strasznie, nie chciałam nawet wychodzić z domu. Co wiecej sama sobie duzo krzywdy zrobilam bo szukalam zlotego srodka, kupowałam specyfiki ktore finalnie zapychały mi skóre a na twarzy robił się sajgon. Trzyma za Ciebie kciuki.