Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokarm nie tworzy się z treści... jak to nie skoro nie mogę jeść warzyw

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 7 tygidni zjem ogórka pomidora brojuka cukinie paprykę synka sypie czerwonymi plamami. Nie mogę jeść surowych warzyw. Truskawek wiśni banana nektarynek zresztą większości rzeczy nie mogę jeść bo płacze. Nawet myślę nad białym pieczywem. ... ja się głodze od ponad 2 tygodnie i buzia synka wygkada znacznie lepiej. Jadę na kanapkach z szynka konserwowa i na obiad piers gotowana z ziemniakami. O dziwo pije kawę. Biorę witaminy mama dha. Czy jest sens karmienia? Skoro nawet nie dostarczam potrzebnych witamin

Gość marawstala
A gotowanych tez nie możesz? Nie znam sie

Gość gość
Czerwone plamy to moze byc masa różnych rzeczy, niekoniecznie alergia na banana autorko.

Gość gość
Pokarm powstaje z twojej krwi autorko nie z tresci żołądka.

Gość gość
Mowie ze głodze sie od ponad 2 tygodni i dziecko wygląda lepiej. Tak samo nie ma boleści brzuszka. Wiec juz sama nie wiem. Co innego może mu być?

Gość gość
Autorko, od początku twoje dziecko tak ma? Może to trądzik niemowlęcy i własnie przechodzi?

Gość gość
Z krwi czyli nie ma znaczenia co je

Gość gość
Akurat alergeny trafiają do krwi więc owszem, dziecko może mieć alergię. Ale sprawdza się po jednym produkcie- na co, bo może być właśnie po prostu trądzik niemowlęcy, potowki, alergia na balsam do ciałaamy, niedojrzałe układ pokarmowy...

Gość gość
Gdzieś wyczytałam, że mogą to być pestycydy, które się nie rozkładają i przenikają do mleka. Ja karmię już 3 miesiące i jem wszystko, co prawda wysypka u córki pojawiła się, ale był to trądzik niemowlęcy. Może u Ciebie też tak jest.

Gość gość
Nie to nie jest tradzik niemowlecy. To moje 2 dziecko wiec wiem jak wygląda tradzik. Sprawdzalam wszystkie produkty które wymieniłam od ponad 2 tyg nie jem nektarynek bo one były ostatnie i jest dużo lepiej plamy znikają

Gość gość
Pewnie nie możesz jeść owoców pestkowych ...

Tak, jak mówiły poprzedniczki - to alergia, a alergeny znajdują się we krwi. Niestety cześć niemowlaków ma alergie na różne owoce/warzywa. Zasada jest taka - 1 dnia wprowadzasz kawałek warzywa/owocu i nie jesz żadnego innego przez 3 dni, jeśli nie wysypie- nie on jest alergenem. I do skutku, aż znajdziesz winowajcę :) tez biorę te tabletki, a oprócz tego jem wszystko, do tego już mam sprawdzone banany, ogórki, pomidory, jabłka.:) Powodzenia!!!!!:)

Gość gość
Autorko pokarm powstaje z krwi. Jak wiadomo do krwi dostają się alergeny stąd wysypka. A jak słyszę że ktoś nie może jeść wzdumajacych potraw bo dzievdziecko ma kolki to wrrrr

Gość gość
Powtarzam kochane raz jeszcze te owoce warzywa które wymieniłam juz wiem ze nie mogę jeść. Wiec czy jest sens karmić piersią? Skoro nie jem warzyw i owocow?

Gość gość
Zawsze jest sens karmić piersią. Nawet, jeśli Twoje dziecko ma alergię na wszystkie warzywa i owoce świata. I tak Twoje mleko będzie bardziej wartościowe i lepsze dla niego niż sztuczne. Inna sprawa, że Twój organizm może ucierpieć na skutek ubogiej diety.

Gość gość
Kobieto podaj mu mm . Twoje zdrowie tez jest wazne .

Gość gość
tak jak pisały dziewczyny mleko nie tworzy się z treści żołądka tylko z krwi, a do krwi przenikają alergeny - dlatego warto metodą eliminacji wykluczyć tylko te produkty, które są winowajcą. dlatego witamin i minerałów dostarczasz spokojnie i to tyle ile dziecko potrzebuje :)

Gość gość
Współczuję alergii u dziecka ale to nie jest tak, ze na wszytsko będzie uczulony. Spróbuj stopniowo wprowadzać rozne warzywa i owoce, ktorych jeszcze nie jadlas i obserwuj. No bardzo rzadko dziecko jest dosłownie na wszytsko uczulone. Zamiast ziemniaka spróbuj bataty bo sa dość zdrowe i zawsze to jaka odmiana. Moze sprobuj tez zielone warzywa liściaste wprowadzic. A kp zawsze warto, bierz witaminy i stopniowo rozszerzaj diete.