Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChaoticNeutral

Okropny tekst pielęgniarki w szpitalu

Polecane posty

Gość ChaoticNeutral

Mam 24 lata, jestem kobietą. Mam bardzo niską wytrzymałość na ból. Nawet zwykły zastrzyk powoduje u mnie bardzo duży ból. Byłam w szpitalu, musiałam tydzień leżeć. Nie jestem w ciąży. Pielęgniarka, która miała bardzo nieprzyjemny sposób bycia, była ogromnej postury, miała chyba 180 cm wzrostu, robiła mi zastrzyk. Wrzasnęłam z bólu, a ta mi na to:"Tak się rzuca? A jakby dziecko miała urodzić?" Poczułam się okropnie, jak to usłyszałam, gdyż strasznie boję się ciąży i porodu, a wiadomo, że nie ma porodu bez bólu. Czy ten tekst był na miejscu? Uważam, że nie.

Gość gość
Niektóre to prawdziwe piguly z horroru. Mnie po 10 wkluciu pekly żyły i poleciała mi łza z bólu a jestem naprawdę gruboskorna a ta do mnie ze czego się rozczulam i histeryzuje :D

Gość gość
W ogóle mam bekę z idiotek, które mówia do kogoś w trzeciej osobie :D 'niech usiadzie', 'niech poda' itd. :D Ja zawsze wtedy pytam: a do kogo mówi ? :D

Gość gość
To chyba byla jakas starsza laska, tuz przed emerytura, sadzac po tym tekscie, zgadlam?

Gość gość
Autorko zycie boli jeszcze sie nie przywyczailas ?

Gość gość
ja rodziłam 11 lat temu i po porodzie strasznie krwawiłam , zapytałam pielęgniarkę czy można by było prześcieradło zmienić i usłyszałam A CO TO KUŹWA HOTEL JEST do dziś to pamiętam i mi jakoś tak przykro , leżałam tam tydzień i już się nie upomniałam o pościel :-( Duży szpital w warszawie , bardzo popularny , lekarze są profesjonalni , położne ok , ale reszta dramat

Gość ewfewfewf
Sama forma gramatyczna jest faktycznie, pewnym kuriozum ale też i zjawiskiem językowym. Byłabym bardziej wdzięczna że coś takiego dane mi było usłyszeć na żywo, a nie tylko w jakimś filmie. Natomiast osobiście jak dla mnie, każdy tekst do osoby histerycznej, przewrażliwionej jest uzasadniony. I to tyle odnośnie meritum, bo pisanie do histeryczek mnie brzydzi. Dosłownie wykrzywia mnie na myśl o autorce tematu. Co do ciąży. Nie, nie powinno jej być nigdy, zresztą donoszonej pewnie nie będzie. Kiepskie geny nie powinny być przekazywane.

Gość gość
17:29 mnie też to bawi, ostatnio byłam po zaświadczenie w swojej parafii, a ksiądz teksty typu 'niech siada', 'niech pisze', 'niech podpusze' itp. A minę miał jakby za karę tam był:D. Autorko nic się nie martw, na swojej drodze jeszcze spotkasz dużo takich ludzi, po prostu miej to głęboko, każdy jest inny i fajne pielęgniarki też bywają, ba nawet lekarze z prawdziwego powołania:)

Gość gość
Ja gdy dali mi synka pierwszy dzień poprosiłam pielęgniarke czy pomoże mi przebrać synka bo trochę się boję a Ona mi tekstem "lalki nigdy nie przebieralas"? Waliły do mnie na ty jak do gowniary z pogardą -miałam 24lata. W ogóle było okropnie . Okropny porod . Jedna jedyna pielęgniarka na sam koniec przyszła na zmianę ibyła super. Pomogła mi we wszystkim A i jeszcze neonatolog gdy synek spał przyszła do mojej sali i z tekstem "widzę ze pani nie bardzo zainteresowana dzieckiem ciągle tylko telefon albo coś pani je " -pisałam do męża. Jadlam faworki pamietam . Okropnosc . :(

Gość gość
Ja mam 30 lat i teraz nie pozwalam na żadne takie teksty. Nie jestem pyskata, ale z wiekiem człowiek sobie nie pozwala. Mam 3 latka w domu, być może jeszcze będę w ciąży i rodzić, ale nikt mi przy drugim nie będzie dyrygować:). W ogóle pierworódki na porodówkach są okropnie traktowane...ehhh

Gość gość
Histeryczki są straszne. Dorosła kobieta a piszczy jak dziecko... to żenujące, żałosne, śmieszne. Przy porodzie chyba faktycznie odlecisz. Piguła ma znieczulicę i wcale jej się nie dziwię. Po 20 latach oglądania cierpienia, wysluchiwania żali i jęków człowiek staje się trochę gruboskorny. Gdyby tak nie było, personel medyczny prędzej czy później ladowalby w psychiatryku.

Gość gość
Jeśli ktoś nie potrafi zrozumieć że ludzie są różni i różnie reagują na rzeczy typu igły ból itd. to niech się nie bierze za zawód związany z ludźmi bo tylko krzywdę robi innym. I sobie.

Gość gość
Na początku przeżywają, płaczą i gładzczą rozhisteryzowanych pacjentów. Całe życie tak nie można. Pielęgniarka też człowiek, a Ty nie jesteś jedyną marudą, której tego dnia robiła zastrzyk.

Gość gość
BO pigułami zostają babsztyle którym się nie chce uczyć.

Gość gość
Może kiedyś tak było. Teraz trzeba skończyć studia.

Gość gość
To i tak nic, ja po porodzie byłam dość mocno pozszywana, 2 tygodnie byłam w szpitalu, bo syn chory. Ze 2 dni po ściągnięciu szwów zaczęło mnie boleć przy sikaniu a raczej przy próbie, jakby mi ktoś wnętrzności rozrywał, spod prysznica wychodziłam na czworaka. Nie mogłam chodzić, trzymałam się ścian, sikać też w końcu przestałam bo ból spowodował blokadę psychiczną, w ogóle mi się nie chciało. Jak się poskarżyłam to usłyszałam, że jestem przewrażliwiona. Dopiero po 2 dniach jak poszłam znowu i powiedziałam, że nie sikam już od ponad 24h to się zainteresowali na tyle, żeby cewnik założyć i odesłali na salę. W końcu ktoś z łaską raczył mnie zbadać. Okazało się, że zostały 2 szwy, które się wrosły. Lekarka stwierdziła z uśmiechem, że ojej, ktoś zostawił..

Gość gość
Miekkim robiona?

Gość gość
Zawsze sie jakas taka wredna znajdzie. W bydgoszczy w szpitalu mswia byla na nocnym dyżurze taka Kamila (polozna). Wredna tak bardzo, ze az miala to wyposane na twarzy. Moje pierwsze maleństwo a ona do mnie, ze "nawet syna nie potrafi nakarmic" z je*itnym wyrazem twarzy. A tam. Trzeba zawsze cos powiedziec, żeby w pięty poszlo. One myślą, ze sa nie wiadomo kim a to tylko pielęgniarki. Strach pomyśleć co by bylo gdyby taka miala byc lekarzem. Niektórzy zupelnie nie nadaja sie do pracy z ludzmi.

Gość gość
ja tez jak się kiedyś odwrocilam i syknelam jak robiła mi wkłucie w dłoń to tez zapytała czy dziecko rodzilam bo chyba nie wiem co to bol.Wiec to chyba norma.U mnie nie chodzi o ból tylko nienawidzę mieć wkłucia w żyłę,strasznie mnie to obrzydza.

Gość gość
Z jednej strony jak ktoś pisał te kobiety non stop mają kontakt z ludźmi i po jakimś czasie może zna mieć dość tyle ze powinny wtedy trzymać buzię na kłódkę i nie komentować

Gość gość
Jesli chodzi o te teksty w trzeciej osobie.kiedys na pielgrzymce byla kolejka do wc, jedna widac otwarta, szarpnelam drzwi a tam babcia z kibelka wrzasnela "czemu nie zapukala"?na to ja "czemu sie nie zamknela?"

Gość gość
No tak bo tylko poród jest powodem bólu u kobiety :D jak się ktoś wypala w robocie to niech zwolni miejsce i zabierze swoje stare dupsko bo czeka na nie wiele młodych osób z zapałem. Praca z ludźmi niestety na tym polega że nie można swoich frustracji na nich przekładać.

Gość gość
Rozważyłabym na twoim miejscu ciąże - jesli wpadniesz w histerie i nie będziesz współpracowała z położona w czasie porodu, to katastrofa.

Gość gość
oj spoko życie autorke zweryfikuje !!

Gość gość
A ta wredna piguła o monstrualnej posturze słonicy i chamskich odzywkach, to przypadkiem nie Mariola z Wrocławia? Też miałam z nią do czynienia.

Gość gość
Mi tez kiedys taka zolza powiedziala jak sobie rozcielam palec u nogi porzadnie, ze nie znam bolu bo nie rodzilam jeszcze. A teraz rodzilam (i dalej uważam ze wtedy bolalo bardzo) sama jestem pielegniarka i uwazam ze takie osoby przynoszą wstyd tej profesji.