Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciemniucha u 7 tyg niemowlaka jak się jej pozbyć

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam płyn z ziaja na ciemniuche ale jak go stosować? Pani w aptece powiedziała ze jak krem najpierw posmarować głowę zostawić umyć jakoś efektu nie widzę. Mam też olejuszek który użyje po kąpieli

Gość gość
jak moglas tak zaniedbac dziecko? :o

Gość gość
Ciemieniucha nie świadczy o zaniedbania, ciemnoto.

Gość gość
niee, wcale :o wstydź sie. powinni na takie matki nakładać opieke :o

Gość gość
Oliwa z oliwek lekko podgrzana NIE GORĄCA . wetrzyj na noc nałóż czapeczkę bawełnianą. rano wyczesz umyj włosy

Gość gość
U mnie Ziaja nie zdała egzaminu. Główkę należy grubo posmarować kremem Bepanthen, założyć czapeczkę, po ok. 30 minutach delikatnie wyczesać szczoteczką i umyć główkę dziecku. I ja też nie zaniedbałam dziecka.

Gość gość
i to ma dziecko? do MOPSu doniesc :o

Gość gość
Za brak wiedzy powinno się zabijać. Takie np jak ta k***a co tu pisze o zaniedbaniu

Gość gość
Polecam szampon w piance Mustela bebe, jeśli jeszcze istnieje. Moje dzieci mialy od początku gęste, długie wlosy i nie moglam pozbyć się ciemieniuchy. Po tym szamponie schodzilo bardzo szybko, bez dodatkowych zabiegów. Ostatni raz używałam go 14 lat temu, więc nie wiem, czy jeszcze można go kupić.

Gość gość
Corce ciemieniucha ustapila gdy przestalam uzywac oliwki, sama z siebie. Przy synu tez sama zeszla gdy zmienilam plyn do kapieli i nie myje plynem, tylko sama woda, w sumie woda w ktorej jest plyn

Gość gość
ciemIEniucha

Gość gość
Jeden z moich synów miał ciemieniuche..Po dziś dzień ma poważne problemy skórne. Z czasem zeszła ciemieniuche i zaczęły się wysyłki. Do dermatologa.

Gość gość
Oliwka przed kapelą, umyć główkę i wyczesać szczotką z włosia.

Gość gość
gość dziś Za brak wiedzy powinno się zabijać. Takie np jak ta k***a co tu pisze o zaniedbaniu x Nie musisz nam sie przedstawiać, ale mimo mi ;) Zacznij myc dzieciaka to msciwa żmijo to nie bedzie mu brud płatami schodzil.

Gość gość
Emolium zel na ciemnieniuche polecam nakladasz przed kompiela na 30 min i potem myjesz główkę, kilka razy i zejdzie , szampon w piance z musteli tez super drogi ale wydajny .

Gość gość
Nakladalam oliwke Hipp godzine przed kapiela, mylam wloski i wyczesywalam. Zeszlo po 2 dniach.

Gość gość
Corka ma rok, dlugie geste wlosy i dopiero niedawno wyczesalam ciemieniuche. Wszelkie olejki nie dzialaly i nie moglam ich potem domyc. I dopiero teraz czytam ze jest na to szampon, nie wyczytalam tego nigdzie w necie wczesniej. Rok sie meczylam! Ale jak wroci to kupie. Ciemieniucha to nie brud haha, ale ktos prowokuje glupio. Corka miala wieksza ciemieniuche jak mylam jej glowe codziennie.

Gość gość
stosowalam head and shoulders , dzialal rewelacyjnie, niewielka ilosc , normalnie mylam glowke codziennie az do ustapienia objawow.polecam

Gość gość
kąpielą* boze i to jest poziom maDek wlasnie :o

Gość gość
Nałóż zwykłą oliwke, umyj i wyczesz. A na przyszłość, dobrze splukuj główkę czystą wodą i ciemieniuchy nie będzie.

Gość gość
albo mustela albo emolium. Cała reszta, szczególnie oliwki g... warta. Ale warto przyjrzeć się, czy to nie alergiczne - tak było u mojego dziecka. Musiałam odstawić nabiał.

Gość gość
W Rossmanie jest taki spray na ciemieniuche. U nas działał

Gość gość
Mam pomógł baby cap. Od razu zniknęła.

Gość gość
Mi żadne okłady z oliwki nie pomagały, szczotkowanie skóry nie pomagało. Widząc dziecko juz sie co niektórzy pytali czy walcze jakoś z tą ciemieniuchą, bo wyglądało tak jakbym nie robiła z tym nic. Wkurzyłam się i jednego strupka podważyłam paznokciem żeby sprawdzić czy to faktycznie takie groźne w sensie czy krew nie poleci. Okazało się, że po podważeniu paznokciem to tak jakby strupek odlatywał albo zaschnięty wosk i nic pod spodem nie było, żadnej krwi. I w taki sposób całą głowe po prostu paznokciem delikatnie te strupki ciemieniuchy na raty zdłubywałam. Wszystko zeszło na zawsze. Nie wiem czemu ludzie tak w gazetach radzą wszędzie, żeby się z tym tak cackać. Przez to matki się boją to normalnie zdrapać tylko bawią się z jakimiś nieskutecznymi sposobami i wysłuchują teksty o zaniedbanym dziecku. Jakby mu krew poleciała od tego dłubania to bym oczywiście nie robiła tego, ale nic takiego nie miało miejsca. Tam pod spodem była normalna zdrowa skóra.

Gość gość
Jak dziecko ma bardzo wrażliwą skórę, to ciemieniucha może nawracać czasami, nawet do wieku późnego. mój syn mial ciemieniuchę, pomagala oliwka dla dzieci lub oliwa. mial malo na wlosach ale dużo na brwiach. potem miał AZS, tu pomagało oilatum oraz taki mega tłusty gęsty emolient epaderm (nie mieszkamy w Polsce, nie wiem czy on jest w Polsce). Potem był odobrze, tzn koniec AZS jak syn mial 2 lata. to sie potem przyplątała alergia na mleko krowie jak mial 3 lata, trwala kilka lat. objawy skórne - pod kolanami i łokcie. teraz ma 9 lat. i czasem widzę że miewa we włosach pojedyńcze strupki małe a la ciemieniucha. na bank nie jest to łupież. olej kokosowy też do olejowania włosów wcieram, potem myję włsoy po paru godzinach i piękna skóra. pozdrawiam

Gość gość
Oliwka może się sprawdza u prawie łysych maluchów, na kudlatych głowach nie zdaje egzaminu, bo trudno ją zmyć. Mustela jest najlepsza.

Gość gość
gość dziś dziecku zdrap, a sobie wsadz łeb do wrzątku