Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiateke

Narzeczony powiedział mi że boi się ślubu

Polecane posty

Gość kwiateke

I to w dniu, w którym miałam zamówić sukienkę, rano był smutny zapytałam co się stało. On na to, że boi się ślubu, dzieci. Spytałam więc dlaczego mi się oświadczył: a on na to, że chciał, żebym była szczęśliwa. Nic z tego nie rozumiem. Myślę o rozstaniu. Jesteśmy ze sobą ponad 3 lata, mieliśmy wspólne plany, wspólne marzenia. Mam 26 lat, nie ukrywam, że zależy mi na założeniu rodziny. Ale od początku on o tym wiedział. I często sam mówił, że chciałby.. Nie wiem jak sobie poradzę, kocham go, ale ile można zwodzić kobietę??

Gość gość
Czego to faceci nie powiedzą i nie obiecają żeby ich między nogi baba wpuściła!

Gość kwiateke
najgorsze jest to że mozesz miec racje...

Gość gość
Nie "możesz mieć" tylko MASZ!

Gość gość
Jesteś jeszcze młoda. Jak któreś z was nie jest pewne to nie ma sensu się pobierać.

Gość kwiateke
Żyłam w przekonaniu, że on chce tego samego... Jakoś sobie poradzę, ale tak trudno jest odejść

Gość gość
kwiateke, ale niech on powie, czego się boi. Bo jeśli nie chce z Tobą być to problem, ale jeśli boi się zobowiązania, to jest do przeżycia. Ja jestem kobietą i bałam się ślubu. Potwornie. Bałam się, że się zadeklarujemy, podpiszemy i nie będziemy szczęśliwi. Że może ktoś z nas spotka kogoś innego i będziemy się rozstawać. Też mieliśmy wspólne plany i marzenia. Ostatecznie wzięliśmy mały ślub, z garstką gości, więc nie był taki straszny ;-) Mamy już 12 lat "stażu". Nic z tego, czego się bałam się nie sprawdziło.

Gość kwiateke
Boi się chyba założenia rodziny, nie wiem. Ja nie miałam wątpliwości, kocham go i cieszyłam się na wspólne życie. Do tej pory wszystko grało. Ale ja chcę rodziny, dzieci a on rozpacza, że się tego boi. Uznałam, że jak ktoś kocha to nie ma takich problemów szczególnie po 3 latach kiedy razem mieszkamy i ne mamy po 19 lat. Nie rozumiem tego. Też mieliśmy mieć mały ślub dla najbliższej rodziny na około 40 osób. Nie wiem też dlaczego powiedział mi o tym w dniu, kiedy miałam jechać kupić sukienkę którą wybrałam, jeszcze dzień wcześniej rozmawialiśmy o tym, mówiłam, że nie mogę się doczekać przymiarek, że się na nie bardzo cieszę. Wydawało mi się ,że też cieszy się, że znalazłam. Nie mogę za niego wyjść, gdy on tak myśli. I po co mi się oświadczał skoro się boi. Czuję się strasznie upokorzona

Gość gość
A jak wyszło z oswiadczynami - Ty robiłaś aluzje że już najwyższy czas, czy on sam z siebie się oświadczył. A ile lat ma narzeczony?

Gość kwiateke
Też ma 26 lat. Nie męczyłam go jakoś z zaręczynami może wspomniałam o tym ze 3 razy ale nie jakoś nachalniw, mówiłam, że chciałabym mieć dzieci i rodzinę, . Nigdy tego nie ukrywałam.

Gość gość
Po tym jak mi powiedział o tym, strasznie się zezłościłam, powiedziałam, że w takim razie ja muszę to zakończyć, że czuję sie upokorzona, że myślałam, że tego chce. Bardzo mnie zaskoczyło to co mi oznajmił. Mam pracę w której jestem narażona na promieniowanie i inne czynniki szkodliwe, boję sie ze potem bedzie mi ciężko z ciążą, wiec trudno mi czekać kilka kolejnych lat aż on dorośnie.

Gość kwiateke
Mimo to bardzo go kocham i robię to wbrew uczuciom...

Gość gość
był już ten temat