Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Robienie bizuterii na zamowienie pierscionki obraczki?

Polecane posty

Gość gość

Czesc, czy ktoras z was robila moze sobie pierscionek albo obraczke na zamowienie, ze zlota lub srebra? Albo ktorys z panow pierscionek zareczynowy? Ile was wyszlo z materialem i bez? Pytam bo mam pare pamiatek rodzinnych, ktore chce wykorzystac, tzn. chce nosic cos „po przodkach” ale np. wzor mi nie odpowiada. Bylam w dwoch miejscach i ceny byly z kosmosu, 10x wiecej niz gotowy pierscionek, dodam ze i kruszec i kamien mam, a chce zwykly prosty wzor!

Gość am_Dyzio
nie ma jednoznacznej odpowiedzi, każdy rzemieślnik ma własne ceny za wykonanie zamówienia wg projektu klienta, jeżeli trafisz na porządnego rzemieślnika to przyjmie 'złom' próby złota 333 i chemicznie oczyści , doprowadzi do próby 585 (białe lub żółte złoto) i na wyrobie będzie CECH rzemieślnika oraz certyfikat wyrobu ale każdy wyrób wg zamówienia jest sprawą indywidualną , jak wiadomo, większość dzisiejszych wyrobów wykonują maszyny sterowane komputerowo.

Gość gość
am_Dyzio dziś To jest zloto 14 karatowe i nie ma zadnego „projektu klienta”. Wystarczy mi odlew w postaci obraczki odpowiedniego rozmiaru i przylutowane lapki albo carga.

Gość gość
Ps i to nie zlom a pelnowartosciowa bizuteria ale mi sie nie podoba...