Itsjustme123 0 Napisano Lipiec 15, 2018 Hej, mam mega problem. Mam tak silne bóle menstruacyjne,że aż dostaję biegunki (po prostu przesra>>e :( ) i utrudnia mi to życie. Kiedy zbliża się okres, zastanawiam się tylko czy znów będzie tak źle , czy może troszkę "popuści" :( Nie wiem dlaczego tak się dzieje, moja mama i siostra tak nie mają. Miałam robione badania i jest ok. Ginekolog powiedziała,że mam brać leki p/bólowe kilka dni przed okresem i nic nie da się z tym zrobić ;((( A ja kur...y dostaję :( Myślałam nawet o usunięciu macicy (naprawdę każde wyjście było by dobre,byle by tego nie przeżywać),ale poczytałam o komplikacjach i zwątpiłam...Biorę ketanol (Bogu dzięki już bez recepty) i po jakimś czasie znika.Naprawdę źle jest,gdy dostanę okres w pracy,raz szef mnie puścił do domu,bo byłam blada i ledwo stałam (pracuję za granicą dość intensywnie) na szczęście jest wyrozumiały,ale nie mogę za każdym razem tak uciekać,wiadomo. Chce mi się wyć,gdy o tym myślę,dlaczego k...a mam tak cierpieć?! Za każdym razem jest strach o to,czy nie dostanę sraczki w komplecie ze skurczami i kiedy o jakiej porze to będzie. Co robić,gdzie szukać pomocy?? Czy są tu kobietki o takim samym problemie?? Nie chcę tak żyć :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cooliberek Napisano Lipiec 15, 2018 Ginekolog nie badał cię pod kątem Przerostu Endometrium, bo przy tym są bardzo bolesne miesiączki. Co do Ketonalu radzę Ci uważać bo jest naprawdę szkodliwy jak się go bierze w nadmiarze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 16, 2018 Jedz czekolade lub pij smecte dzien wcZesnjej, Mi pomaga. Tez mam podobny problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 16, 2018 Moze krem progesteronowy?ja wyprobuje, ale mam inny problem, maly bol ale leje sie jak z kranu i baaaardzo dlugo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 16, 2018 mam to samo i powiem Ci,ze Ketonal rozwalił mi zoładek i nie moge juz go brac. Mi pomagaja tylko tabletki anty. Dzieki nim bole sa duzo słabsze, wiec moze sprobuj? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 16, 2018 Lisc maliny w kapsulkach, poczytaj sobie o nim, tonizuje macice.mozliwe ze masz tez niedobor progesteronu i np krem lub duphaston moze pomoc, z tym ze po dupku leje sie jak z kranu, za to bez bolu.kaDy jest inny, trzeba wyprobowywac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach