Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krew w moczu i ciąża

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie mi się uspokoić. Staramy się z mężem o kolejne dziecko i przed wczoraj powinna wystąpić owulacja. Od wczoraj boli pęcherz i sikam co chwile a mało, z ogromnym bólem. Dziś rano zobaczyłam krew na papierze. Sprawdzilam jeszcze czy wylecialo ze śluzem czy jednak z moczem i okazalo sie, ze mocz. Idę jutro do lekarza ale boje sie przyjmowac jakikolwiek antybiotyk, bo nawet jeszcze nie sprawdze czy ta ciaza jest. Brala ktoras z was antybiotyk przed zagniezdzeniem sie jajeczka lub w tak wczesnej ciazy? Wiem, ze nie leczenie bedzie jeszcze gorsze, ale panikuje, ze uszkodze dziecko antybiotykami w tak wczesnej ciazy, lub co gorze poronie.

Gość gość
Debilka większość populacji nie wie ze jest w ciąży i żyje normalnie. A jak ktoś się stara latami to uważasz ze nie choruje? Ty pół mózgu. Odwiedź lepiej psychiatrę a dopiero się staraj dalej

Gość gość
Czy ja kogoś obraziłam moim pytaniu? Zapytałam tylko czy antybiotyk lub jakiś ewentualnie inny lek nie będzię miał wpływu na jajeczko ktore jeszcze sie nie zagniezdzilo. Tobie bym radziła udać się do specjalisty, chociaż wątpie, że pomoże. Bo po Twojej wypowiedzi sądze, że jesteś z patologicznej rodziny i nie radzisz sobie z emocjami.

Gość gość
Kretynko z takim podejściem to albo nie zajdziesz albo poronisz

Gość gość
Wiesz tak sie składa, że zaszłam już dwa razy i ani raz nie poroniłam. A Ty lepiej się nad sobą zastanów, bo takimi słowami możesz bardzo zranić kogoś kto ma problem z utrzymaniem ciąży. Jak można być tak podłym człowiekiem. Pewno masz ciężkie i nudne życie, bez przyjaciół i normalnej rodziny. Zastanów się czy chciałabyś być tak traktowana jak Ty traktujesz innych trolu. W twarz byś mi w życiu tego nie powiedziała co tutaj wypisujesz. Współczuje ludziom którzy muszą przebywać w Twoim towarzystwie.

Gość gość
Myślę że gdy powiesz lekarzowi co i jak to dobierze ci odpowiedni lek.

Gość gość
Kiedyś musi być ten pierwszy raz poczekamy zobaczymy. Ale podstawówkę to skończyłaś?

Gość gość
Że masz czas na wypisywanie i życzenie komuś poronienia. Brawo. Będziesz miała kiedyś kogoś na sumieniu jak będziesz tak dobijać ludzi. Nawet nie można się bać o swoje dziecko i o nic zapytac, bo zawsze sie znajdzie jakas glupia piz da co będzie się cieszyc za kompem jak glupi do sera, bo komus napisze cos nie milego. Co Ciebie obchodzi czyjes wyksztalcenie. Jak sie jest debilem to to sie nie zmieni nawet jak ukonczysz Harvard. Wychodzę i nie wracam, wiec pisz dalej. Ulżyj sobie :)

Gość gość
Powiedz lekarzowi dobierze dobry antybiotyk i będzie dobrze.jsk masz żurawinę w tabletkach to możesz ja spokojnie wziąść trochę pomoże a nie zaszkodzi

Gość gość
Mam nadzieje że nie jestes jednak w ciąży. Skończyłam antybiotyk tuż przed dodatnim wynikiem testu, straciłam tę ciąże. Byłam przez jakiś czas na forum dziewczyn które poroniły i obserwowałam dwa wątki dziewczyn w ciąży z infekcją dróg moczowych gdzie konieczny był antybiotyk, dla żadnej nie skończyło sie to dobrze na tak wczesnym etapie. Niestety. Jesli jaka kolwiek komórka zostanie uszkodzona zarodek sie nie zagnieździ lub nie przeżyje

Gość gość
Nie zrozum mnie zle, życzę ci jak najszybciej dwóch tłustych kresek na tescie, chodzi mi jedynie o to że jesli jestes chora to lepiej żeby to nie był twoj cykl. Wczesna Ciąża i antybiotyki nie są kompatybilne

Gość gość
Dziękuje za odpowiedzi. I tak nawet beta jeszcze nie wyjdzie, wiec bede czekac do okresu. Nie chce sie zalamywac jesli jednak cos jest a zaraz nie bedzie.. A myślicie, że lepiej iść do lekarza pierwszego kontaktu po antybiotyk czy ustalić sobie prywatnie wizytę do ginekologa?

Gość gość
Dziękuje za odpowiedzi. I tak nawet beta jeszcze nie wyjdzie, wiec bede czekac do okresu. Nie chce sie zalamywac jesli jednak cos jest a zaraz nie bedzie.. A myślicie, że lepiej iść do lekarza pierwszego kontaktu po antybiotyk czy ustalić sobie prywatnie wizytę do ginekologa? X Ja chyba bym wybrała lekarza 1 kontaktu. Ginekolog i tak nic nie zobaczy tak wczesnie. Musi minąć te 3-4 tyg od zapłodnienia, nie obejdziesz tego. Lekarz 1 kontaktu moze zlecic posiew z moczu i betę z krwi. Moze to jakies naczynko pękło i nie koniecznie masz infekcje.

Gość gość
Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź. Tak zrobię. Mam nadzieję, że jest tak jak mówisz. Jeszcze raz dziękuje za normalną odpowiedź i radę :)