Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to możliwe żeby dziecko dwa razy nie zdało do kolejnej klasy?

Polecane posty

Gość gość
Ludzie...powtarzanie klasy to nie powód do wstydu. Ja osobiście powtarzałam 2 gimnazjum i nie czuje się w zaden sposób gorsza od innych. Byłam w okropnej szkole, nauczyciele do niczego. Przeniosłam się do innej szkoły i odrazu mieli lepsze podejście do ucznia- fakt faktem również trzeba było się uczyć, ale nauczyciele robili wszystko na korzyść ucznia, bo bez sensu zostawiać te dzieci kolejny rok w tej samej klasie. Teraz idę do szkoły zawodowej (branżowej I stopnia) na mój wymarzony zawód : fryzjer i uważam że powtarzanie nie jest żadnym powodem do wstydu, bo mimo to później w życiu można coś osiągnąć, nawet więcej niż te osoby które studia pokończyły :)

Gość gość
gość dziś Dla mnie to też nie jest powód do wstydu,ale każdy inny i może dla nich to właśnie jest powód do wstydu. Mi jest po prostu szkoda dzieciaczka,bo zwyczajnie potrzebuje pomocy. Wielu uczniow nie radzi sobie z nauka i podejrzewam,ze mozna miec z tego powodu kompleksy. Szkoda mi tego dzieciaczka.

Gość gość
gość dziś Fakt czasami lepiej jest być dobrym fryzjerem,niż być po bylejakich studiach,ale studia też się czasami w życiu przydają. Zależy czym chcesz się w życiu zajmować.

Gość gość
w podstawówce dzieci tez są złośliwe i namawiają, żeby się np. nie bawić z jedna osoba itp. dobierają się w grupki, obgadują.

Gość gość
gość dziś Głupio to zabrzmi,ale w moich czasach tego nie było. Z tego co wiem to młody ma kolegów tzn. wiem,że odwiedzaja go rówieśnicy. Bardziej się boje komentarzy jego nowych kolegow. Nowa klasa, kolejny stres,pewna różnica wiekowa. Będe musiała szczerze porozmawiać z rodzicami chłopca o wizycie w poradni.

Gość Ana 345
Pewnie będzie to dla niego trudne z wielu względów. Po pierwsze może czuć się gorszy, głupszy. Może siąść mu poczucie własnej wartości. Poza tym będzie zwyczajnie tęsknił za rówieśnikami, których będzie widywać na przerwach. Dzieci z nowej klasy też mogą go postrzegać jako niezbyt inteligentnego skoro powtarza klasię. Moja córka też musi powtarzać klasę tylko, że szóstą. Była ciężko chora i niestety nie była w stanie opanować materiału. Zdecydowaliśmy się na zmianę szkoły żeby oszczędzić jej przykrości z tego powodu. Zresztą sama chciała zmienić szkołę.