Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odzyskać figurę po porodzie?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich, chciałam zapytać o wasze doświadczenia gdy chodzi o odzyskanie figury po porodzie? konkretnie chodzi o brzuch. Wiem że są dostępne na rynku pasy, gorsety ale czy używałyście takich wynalazków i czy były przydatne? czy może większy efekt dadzą ćwiczenia?

Gość gość
Jak się nie miało figury przed porodem to i po nie będzie

Gość gość
Kurde, dziewczyno, zawsze rozwalają mnie takie pytania. Jak odzyskać figurę? Są tylko dwa wyjścia - dieta i ćwiczenia. Innego wyjścia nie ma, choćbys nie wiem jak bardzo oczekiwała innych sposobów, to ich po prostu nie ma. I cuda też nie istnieją, więc zamiast siedzieć na kafe i oczekiwac nie wiadomo czego, idź się poruszaj. To już będzie pierwszy krok, samo nic się nie wydarzy.

Gość gość
Gorset i inne wynalazki nie pomogą, gdy będziesz jeśc za dużo. Samo założenie gorsetu można o doopę roztrzaskać, no pomyśl logicznie.

Gość gość
Trzeba ćwiczyć ale już w trakcie ciąży a przede wszystkim też przed nią. Pozdrawiam fit mama trójki dzieci , rozmiar 36 :)

Gość gość
Ja również jestem mama trójki dzieci czwarte w drodze a do tego jestem trenerem personalnym rozmiar 34 a w ciąży 36 i powiem ci mamo fit ze głupoty piszesz

Gość gość
- Dieta, taka racjonalna. - Ćwiczenia. - Pas też jest dobry, ale jako dodatek. Ja smarowałam się olejkami, owijałam folią na 1-2h raz-dwa razy w tygodniu. Zakładałam taki specjalny pas. -Do tego masaż bańką chińską. Dwa ostatnie zabiegi głównie dla poprawy stanu i gęstości skóry. Zawsze dużo ćwiczyłam, w tym sporty siłowe i wytrzymałościowe, ale u mnie w rodzinie rozstępy pojawiały się, nawet przy niewielkim zwiększeniu masy ciała w ciąży.

Gość gość
Trener personalny pisze, ze ćwiczenia to głupoty ??? Spadaj gimbazie! Są wakacje jedź na wakacje a nie siedź przed komputerem.

Gość jolka433
U mnie największy efekt jednak był po ćwiczeniach. Miałam wcześniej kupiony rowerek stacjonarny więc jak tylko mogłam to zaczęłam na nim ćwiczyć. Jak już odstawiłam małą od piersi to wspomogłam się iqgreen, bo jest z zieloną kawą i wspomaga metabolizm a u mnie wiecznie z przemianą materii był problem. W ciągu roku wróciłam do formy, a nawet powiedziałabym, że lepszej niż sprzed porodu.

Gość Jole12
Zalezy skad jestes jełśi z okolic wrocławia to polecam www.wyspapiekna.pl mają świetne zabiegi na ujedrnianie ciałka i redukcje rozstępów, sama korzystałam i nie żałuje.

Gość gość
Wideo mniej + dieta mż, to znaczy mniej zryj, cudów nie ma.

Gość gość
No najwazniejsze to dieta. I cwiczenia. Ja znam dziewczyne, ktora zawsze jadla duzo ale jest bardzo chuda. Jej mama tez taka jest. Ma 5 dzieci, a brzuch plaski jak sciana.

Gość Karolina1157
Kup sobie iqmango mi zamówił mąż bo nie lubię kupować na internecie, kupił mi i jest super, brzuch spadł obwody się poprawiły jestem szczuplejsza i tak się czuję :) Brakuje mi troszke siły do treningów jednak muszę się zaprzeć i dam radę :)