Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proteza zębów u niespełna 3 latka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy któraś miała z tym bliżej do czynienia??? Mój synek po urazie (upadek) ma usunięte obie górne jedynki. Już wiem że taka proteza jest możliwa na aparacie korygujacym zgryz. Proszę o info od tych z was które zetknely się z tym realnie tzn jak dziecko reagowało na proteze, jak długo od usunięcia zębów czekalyscie że zrobieniem?

Gość gość
Poszukaj filmików u yutuberki Julia kobus. Jej synek w wieku 3 lat miał robiony cały przód

Gość gość
Up

Gość gość
Nie up tylko oglądnij filmik kobusowej, zrobiła kilka na ten temat, z tego co pamietam to kilka wizyt u dentysty to trwało

Gość gość
No ona tam opowiada bardziej swoją codzienność a nie opowiada o tym jak to wyglądało na co dzień z dzieckiem przy przyzwyczajaniu się do ząbków, ewentualnych poprawkach itd.

Gość gość
Wklej linki bo oglądałam wczoraj wieczorem i nie znalazłam.

Gość gość
jak to wyglądało na co dzień z dzieckiem przy przyzwyczajaniu się do ząbków, ewentualnych poprawkach itd Xx Ale to trwało długo, jemu musieli usunąć jakies popsute zeby potem sie goilo, potem przymiarki itd kilka filmików jest o tym. Xx Autorko ja bym ja zaczęła obserwować na insta i zadalabym jej pytanie prywatne ma opcje włączona zeby pytac to można i o zeby alexa. Co jej szkodzi odpowiedzieć. To raczej rzadki przypadek y takiego małego dziecka a tu masz jak znalazł nawet w tym samym wieku chłopczyka. To było w tamtym roku a alex ma teraz 4latka

Gość gość
3 latek ma już stałe zęby? Jeśli nie to po co proteza?

Gość gość
3 latek ma już stałe zęby? Jeśli nie to po co proteza? Xx A jak ci sie wydaje Hahaa Żeby mógł jeść np wystarczy jako odpowiedz ?

Gość gość
Przednimi zębami nikt nie je :D

Gość gość
Przednimi zębami nikt nie je Xx A czym gryziesz? Niewiem, ja odgryzam kawałki przednimi zębami. Może jakaś dziwna jestem. Przedwczesna utrata mleczaków prowadzi również do zaburzeń mowy, dziecko sepleni, inne dzieci się śmieją. Kiedy brakuje zębów szczęka rozwija sie nieprawidłowo, za kilka lat, kiedy zaczną wyżynac sie stałe zęby moze sie okazać że niema na nie miejsca w jamie ustnej. Mleczaki sie przesuną tam gdzie są bardziej potrzbne, proteza zostawi je na miejscu i zachowa miejsce dla stałych zębow

Gość gość
Jezu wiem..