Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy napoje alkoholowe są dla Was smaczne?

Polecane posty

Gość gość

Dla mnie nie. Moim zdaniem, alkohol psuje smak. Np. piwa bezalkoholowe smakują mi bardziej niż alkoholowe, a Piccolo bardziej niż szampan. Sok winogronowy lub świeży moszcz też są lepsze od wina. Natomiast każda wódka - nawet z tych droższych - pachnie i smakuje jak płyn do dezynfekcji jamy ustnej i kojarzy mi się z wizytą u dentysty. Podobnie jest też z ciastami: jak są dwie wersje ciasta zrobione tak samo, ale jedno z nich jest nasączone alkoholem, a to drugie nie, to wersja nienasączona smakuje mi bardziej.

Gość gość
Ja bardzo lubie Martnini bianco z cytryna i duza iloscia lodu na urlopie albo w bardzo gorace dni. Lubie rowniez dobre biale wytrawne wino np. Bordeaux do lekkich potraw, jak ryba albo kurczak, musi byc tylko dobrze schlodzone.

Gość gość
Nie cierpie alkoholu,ale w potrawach mi bardzo smakuje.

Gość gość
ja tez uwielbiam smak martini ☺ lubię tez czasami napić się wina czy prosecco,a w upalny dzień zimnego piwka.Za to nie cierpią whisky,ginu i ogólnie takich mocnych alkoholi które są takie ziołowe,gorzkie ze aż wykrecaja.

Gość gość
Mi piwo bezalkoholowe nie smakuje. Piwo musi mieć minimum 5%. Wódkę to piję ze smakiem o ile są ogórki kiszone.

Gość gość
Ja lubie lyskacza Margot z lodem, Likier migdalowy Amaretto do kawy. Piwo lubie Debowe Mocne,ale tylko wieczorem,bo w dzien opijam sie herbatkami ziolowymi i owocowymi.