Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KwiatLatosu87

Co myślicie?

Polecane posty

Gość KwiatLatosu87

Witam.jestem mamą prawie 1.5 rocznej córki.mam obsesję na punkcie, że coś zje zakazanego podczas mojej nieuwagi.dzis byliśmy na zakupach, wózek stal niedaleko butów, a ja ciągle myślę że mogła oderwać coś i zjeść, np.jakis plastik.niby ciągle patrzyłam, nie było żadnych oznak, jednak ja ciągle o tym myślę, że może jednak.zaczac się leczyć czy postarać się wyluzować?

Gość gość
Masz zaburzenia psychotyczne. To całkowicie normalne i naturalne. Obecnie występują one u 90% młodych kobiet. Różne omamy, zwidy, myśli prześladowcze.

Gość gość
Tak już ci zostanie. Taki matczyny los.

Gość KwiatLatosu87
Jest to dość męczące, próbować to leczyć czy zostawić i poczekać, aż samo przejdzie?

Gość gość
Zrób kilka razy procesowanie emocji dot. tego strachu czy lęku. Tzn. zamknij oczy, kilka świadomych oddechów, wyobraź sobie że to czego się boisz właśnie się dzieje (dla mózgu nie ma znaczenia czy zdarzenie jest realnie przeżywane czy wyobrazone). Pozwól sobie czuć, poczuj to w ciele (np. szybsze bicie serca, ścisk w żołądku - co odczujesz). Nie tłum, zanurz się w emocji, pozwól jej być. Przyjmij jej więcej i więcej. Poczekaj aż fala strachu/lęku sama się wyczerpie. Oddychaj. I tak kilka razy, ile potrzebujesz, aż poczujesz któregoś dnia, że lęk się nie pojawia gdy myślisz czy przeżywasz daną sytuację. Powodzenia.

Gość KwiatLatosu87
Dziękuję za porady :)