Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obciecie włosów małej dziewczynce

Polecane posty

Gość gość

Czy wasze corki takie 4-7 letnie mają krótkie włosy np takie za ucho? Moja córka poprosiła mnie o obciecie włosów i zgodzilam się oczywiście, włosy sciete do ramion. Chwile pozniej stwierdzila, ze chce jednak długie, chociaz jej tlumaczylam przed obcieciem, że wlosy dlugo rosną. No ale wiekszosc kolezanek ma dlugie, księżniczki w bajkach maja długie wlosy, wiec z tym sie utożsamia. Ostatnio wsrod znajomych urodziło się sporo dzieci a te starsze siostry zostaly uszczęśliwione bardzo krótkimi fryzurami. Wiem nie moja sprawa. Tylko tak sobie mysle, czy akurat te dziewczynki chcialy nagle wlosy w ucho z golym karkiem? Czy może rodzice nie ogarniali pojawienia sie drugiego dziecka przy roznicy wieku właśnie 4 do 7 lat i nie starcza czasu rano? Zjedzcie mnie, ze sie czepiam ale pamietam siebie gdy mialam 7 lat i obciecie wlosow tak mega krotko byloby dla mnie trauma wrecz. Mojej siostrze tak obcieto włosy i cale zycie to rodzicom wypominala w zartach ale jednak z nutka prawdy.

Gość gość
Chodzi ci o twojego dzieciaka czy o córki znajomych? bo nie czaję o czym dokładnie ten temat.

Gość gość
Chodzi mi o to, czy znacie killuletnie dziewczynki, ktore chcialy mieć bardzo krotkie włosy, takiego boba w ucho z golym karkiem. Moja corka miała wlosy sciete tak troche za ramiona, nadal byly poldlugie. Ja osobiscie nigdy sie z az tak krotkimi wlosami u malych dziewczynek nie spotkalam az do teraz. I zastanawiam sie, czy to ja mam w tej kwestii przestarzałe poglady czy moda i upodobania sie zmieniaja. Nie chodzi mi o starsze dzieci, bo te owszem maja swoje zdanie, tylko o takie 4, 5, 6 letnie.

Gość gość
Ja p********a co ciebie obchodzi jak sąsiedzi dzieciom włosy strzygą? Sąsiadce tez w ciapsko zaglądasz czy ma łysą czy zostawiła irokeza?

Gość gość
Czy mnie obchodzi? Raczej nie, ich sprawa. Moje dzieci spia i chcialam pogadać o d**erelach i fryzurach waszych dzieci. Ale widac dzis wieczorem na kafe same frustratki siedza, ktorym nawet taki lekki watek przeszkadza. Ehh

Gość gość
Zajmij się czymś pożytecznym albo pofigluj ze starym.

Gość gość
Czy mnie obchodzi? Raczej nie, ich sprawa. Moje dzieci spia i chcialam pogadać o d**erelach i fryzurach waszych dzieci. Ale widac dzis wieczorem na kafe same frustratki siedza, ktorym nawet taki lekki watek przeszkadza. Ehh X No raczej cie strasznie obchodzi skoro wchodzisz na kafe obgadywać dzieci znajomych. Co ci one zawiniły? I nie, Nie jestem frustratką, po prostu jest monto cholernie obojętne jak sąsiadka, koleżanka, ciotka z pćimia czy ktokolwiek strzyże swoje dziecko.

Gość gość
ja prdl. Ja całe dzieciństwo miałam krótkie włosy, albo na chłopaka, albo do ucha, w podstawówce najdłużej to tak do brody i ani to zadna trauma, nia nie chciałam być jakąś idiotką księżniczką, ani nie obchodziło mnie co tam inne panny maja na głowie. No ale ja w dzieciństwie lubiłam czytać książki a nie udawać ksieżniczkę, czy innego pustaka.I wyobraź sobie, ze zupełnie nie miało to wpływu na mój dorosły wygląd i wybory seksualne.

Gość gość
A ja też jako mała dziewczynka miałam krótkie włosy ponieważ mam dosyć cienkie i wszędzie mi wychodziły. Dziś właśnie mam fryzurę na boba taki w sumie dłuższy bob. I jestem zadowolona to jest wciąż na topie i bardzo kobieca fryzura.

Gość gość
Ja jak byłam mała to miałam długie włosy. Marzyłam o krótkich... Zaraz po komunii mama pozwoliła na obcięcie włosów.

Gość gość
Czulam, ze wlasnie mi tak napiszecie. Ja cale dziecinnstwo mialam dlugie wlosy i tez lubilam czytac książki, co ma dlugosc wlosow do tego? W klasie corki jest 15 dziewczynek, 14 ma dlugie lub poldlugie wloski i ta jedna króciutkie. Ale co tak, pieciolatka na pewno o takich marzyła bo stawia na indywidualizm i Disneya ma gdzies. I zeby nie bylo, nie podoba mi się robienie z dziecka ksiezniczki na sile. Ale z drugiej strony wiem jak silna jest potrzeba przynależności do grupy i nie odstawania u malych dzieci. Naprawdę nie spotkalam sie z wystrzyzonymi malymi dziewczynkami ani w moim dziecinstwie ani pozniej. Dlatego pytanie moje brzmialo, czy znacie takie dziewczynki i czy cos sie u nas kulturowo zmienilo w tym zakresie a mi to umknęło. Bob mi sie bardzo podoba u dziewczyn i doroslych kobiet, nie pisalam nigdzie, ze wlosy wplywaja na orientację seksualna (wft?). Jak was temat tak mocno nie interesuje to po co tu piszecie?

Gość gość
To nie rozumiem, krytykujesz rodziców, którzy obcinają córkom włosy na krótko, a sama to zrobiłaś?

Gość gość
Obcielam córce wlosy za ramiona a w sumie tak przed lopatki z bardzo dlugich, mała nigdy nie chciala bardzo krótkiej fryzury. A jakby chciala to tez bym jej pozwolila obciac, nie krytykuje obcinania wlosow jak dziecko chce. Przeciez to dziecka włosy i powinno w jakimś tam stopniu decydowac. Poprostu tak mnie zdziwilo, ze dziecko 5 czy 6 kat ma dlugie wlosy, akurat rodzi sie jej siostra i bach ma obciete do karku. Ale pewnie to przypadek, przeciez nikt na sile by nie obcinal włosów wbrew dziecku.

Gość gość
Moja matka kiedyś się zachwycała dziewczynami z reklam i tv z krótkimi włosami (tak- na chłopaka ja to nazywacie) zawsze powtarzała mi - ale by ci było pięknie w takiej fryzurce i w końcu zrobiła tak, ze sama „chciałam” bo chcialam się podoba matce i wyglądać ładnie. Po obcięciu jak poszłam do szkoły wszyscy w szoku patrzyli na mnie i wyśmiewali wytykając palcami. To było zaraz przed Komunia i na zdjęciach wyglądam jak chłopczyk w sukience. Nie było to miłe ale matka do dzisiaj mówi ze przecież sama chciałam. A z dziewczynkami krótko obciętymi się spotkałam, ale miały bardzo fajne i modne fryzurki a nie takiego grzyba jak ja wtedy.

Gość gość
Ani małej ani dużej. Nie pdoobają mi się męskie fryzury u dziewczynek, dziewczyn, kobiet. Max krótkie to bob do ramion.

Gość gość
Mam 7 latke i 7 miesięczne niemowlę w domu. Starsza córka ma włosy prawie do pasa, jest z tym dużo zachodu przy niemowlęciu. Jednak nie obcidlabym córce włosów dla własnej wygody.