Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zus zaraz mnie szlag trafi

Polecane posty

Gość gość

Moi drodzy powiedzcie mi może mieliście tk sytuacje. ZUS wyslal mi w piątek pieniądze ale Poczta ! Mimo ze mam dla zony rachunek konta bankowego... Zatem jeśli zus wysłał mi pieniadze zże tytulu zasilku. Idzie to zwyklym listem czy przekazem pieniężnym. Czy zus jest na tyle tempy że wysyla 3000zl pond zwyklym listem?

Ja tez tak mialam. Po pierwszym przekazie pocztowym zadzwonilam sobie do zusu. Pani zasugerowala, zebym przez PUE albo osoboscie zglosila, ze chce pieniadze na konto. Poinstruowala mnie jak to zrobic, ale mialam cos do zalatwienia na miescie i najzwyczajniej w swiecie podjechalam do zusu. Zajelo mi to wszystko jakies 5 min, a sytuacja juz nie powtorzyla sie. Oczywiscie listonosz nie wrecza Ci kasy w kopercie tylko wyplaca kazda zlotowke do reki, a Ty potwierdzasz odbior. Moj maz sie smial, ze dostalam kase jak babka Kiepska.

Gość gość
o masz, a ten zasilek to na glowe ? oczywiscie ze przekazem pocztowym, idzie nawet 5dni roboczych

Gość gość
Więc się zastanawiam...... Jak oni wysyłają pieniądze Przekazem ??? Poleconym listem ??? Zwyklyk listem??? Przeciez to paranoja

Gość gość
Tyle że czy przekaz pocztowy to coś innego jak lit ekonomiczny???? Tu jest pytani. Czy na adres ktory przyjdzie to każdy może to odebrać? Jest to w kopercie czy po wyplate trzeba do poczty sie zglosic.... zaraz szlag mnie trafi.... dziady

Przekazem!! Kase dostaniesz we wtorek albo w srode. Ty musisz osobisci odebrac pieniadze ina koniec kropka.

Gość gość
Czy w tym Zusie pracuja debile. Mieli numer konta zlozylam oswiadczenie...... aby szlo na konto. Wyslali przekazem.... dramat mam numer przesylki mozna gdzies to sprawdzic ?

Gość gość
Madro. Jes te s pewnu ze to idzie przekazem a nie zwyklym listem?