Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tak wygląda moja praca, jest zle?

Polecane posty

Gość gość

Witam, pracuję na "stołówce", w której serwujemy ponad 10 dań (śniadania, zupy, II dania) oraz kawę i herbatę.Na zmianie jestem sama przez 12 godzin i robię za kucharkę, pomoc kuchenną, zmywarkę (zmywanie ręczne), sprzątaczkę, przyjmuję zamówienia, wydaję dania. Czasami ruch jest mały i mozna się ze wszystkim wyrobić, ale głownie to wyglada tak, ze gdy przyjdzie 3-4 osobowa grupa i ja przyjmę zamówienie, idę do kuchni, przygotowuję wszystko co zajmuje okolo 15-20 min i w tym czasie przyjdzie kolejna osoba do lokalu to ja nie mogę przyjąc zamówienia, ponieważ nie mogę opuścić kuchni gdzie mam nastawione na kuchence patelnie, garnki itp. Ogólnie system pracy jest żenujący, bo nie mogę znaleźć się w dwóch miejscach jednocześnie tak jak niektórzy ludzie (klienci) tego wymagają. Powiedzcie czy dalibyscie radę w takiej pracy? Oczywiście nie pracuję 7 dni w tygodniu tylko dwa dni pracy dwa dni wolne. Dodam, ze zarobki w takiej pracy wahają się miedzy 1600 a 1800 zl sporadycznie 1900....

Gość gość
Olej ta prace. Idz chociazby do Biedronki. Tam masz podstawe o kilka stow wieksza. Jak chcesz sie narobic to robisz na sklepie. Na drugi dzien jak chcesz "odpoczac" to siadasz na kase. Pracujesz 8 godzin.

Rzuć to dziewczyno! Szkoda się męczyć - jak masz umiejetności to znajdziesz pracę w innej kuchni, gdzie każdy będzie zajmował się tym, co powinien - jedna osoba salą, jedna zamówieniami, inna wydawaniem posiłków a jeszcze inna gotowaniem - to kwestia organizacji pracy i porzadnego miejsca - bardzo szybko w tej swojej restauracji stracicie klientów z taką obsługą - totalna porażka

Gość gość
Planuję zmienić pracę, ale jeszcze troszkę muszę tu wytrzymać. Dokładnie - totalna porażka, czasami jest mi tak głupio przed tymi ludźmi, którzy przychodzą i czekają a tu nic, nic... nie mogę opuścić kuchni, gdzie smażą się np. frytki lub kotlet, bo chwila nieuwagi i będzie wiór z dania. Dodam, ze jesli chodzi o jakość produktów to jest koszmar. Często gdy coś się przeterminuje trzeba to zamrozić i pozniej zużyć do dania, np. kiełbasa czy filet z piersi kurczaka :O:O:O szefostwo kupuje najtańśze produkty, kiełbasa ma 60% miesa w sobie, jak się ją smaży to pryska wodą.

Gość gość
żenada

Gość gość
o masakra...dlatego własnie nie jadam w takich miejscach z tanimi obiadami bo wiadomo,ze musza jeszcze na tym zarobic wiec produkty sa fatalnej jakosci i czesto niezdatne do spozycia.A z pracy odejdz, w Biedronce wiecej zarobisz

Gość gość
Tylko, że na normalnych stołówkach na poziomie i z jadalnymi produktami pracuje co najmniej 5 osób. 2 osoby do obsługi klienta, 2 na kuchni (chociaz to minimum) i jedna na zmywak. Wiadomo, że trzeba sprzątać salę na bieżąco, bo zawsze klienci nabrudzą, coś wyleją itd. Jak stołówka ma dobrze funkcjonować gdy pracuje tam 1 osoba? Przecież to jest skazane na porazkę, ktoś tam jeszcze je?

Gość gość
Tu autorka. Powiem wam, że bywam na stołówkach gdzie codziennie są inne dania dnia i nic poza tym, myślę, ze wtedy jest wieksza pewnosc, ze dostaniemy swiezy obiad, bo nic nie zostaje na drugi dzień do sprzedania. Akurat tam gdzie ja pracuję "dania" zostają na drugi, trzeci, czwarty dzien po czym są mrożone. Jeśli ktoś zamówi to mikrofala i do przodu...

Gość gość
Jeśli macie jakieś pyatnia to chętnie odpowiem...

Gość gość
uciekaj stamtąd jak najszybciej

Gość gość
up

Gość gość
Ja mam pytanie. Nie.mozesz znalezc sobie innej pracy?

Gość gość
mogę i zamierzam tp zrobić

Gość gość
Up

Gość gość
Witam wszystkich nie wytrzymałam już i zwolniłam się z tej pracy

Gość gość
To super, a masz już coś?

Gość gość
Jeszcze nie ale idę na rozmowę w poniedziałek

Gość gość
To trzymam kciuki, na pewno się uda :) oby było lepiej