Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdrowaciaza

Poronienie, czy to mozliwe

Polecane posty

Gość Zdrowaciaza

Ostatnio tu na Kafe przeczytałam ze im wcześniej test ciążowy wyjdzie pozytywny chodziło o te pozytywne przed terminem spodziewanej miesiączki to ze w większości przypadków dochodzi do poronienia. Fakt ze ktoś to wyjaśnij rzeczywiście logicznie i rzeczowo. Chciałam się dowiedzieć z praktycznego punktu widzenia. Mam pytanie komu test wyszedł pozytywny w jakim dniu cyklu i jak to się skończyło. Proszę podzielcie się doświadczeniami bo jeśli rzeczywiście tak jest to może uda się temu jakiś zapobiec idąc np w częściej do lekarza po jakieś leki na podtrzymanie

Gość gość
A co się dzieje? Dlaczego pytasz? Coś jest nie tak? "im wcześniej test ciążowy wyjdzie pozytywny chodziło o te pozytywne przed terminem spodziewanej miesiączki to ze w większości przypadków dochodzi do poronienia" To nie tak jest do końca. Raczej chodziło o fakt, że sporo poronień na bardzo wczesnym etapie ciąży jest brane za spóźniony okres i w sumie gdyby kobieta nie zrobiła tak prędko testu to nawet nie wiedziałaby że to była ciąża. To działanie organizmu, który eliminuje wadliwe zarodki na wczesnym etapie. A co do samych testów to nie pomogę bo 2 razy robiłam tylko test ale oba razy były długo po terminie okresu.

Gość Zdrowaciaza
Cytuje z innego wątku: badania naukowe nad poronieniami dowodzą ze im wcześniej test wyjdzie pozytywnie tym większa szansa ma poronienie. Już tłumacze dokładnie: jak wiadomo do poronień najwcześniej dochodzi z przyczyn wad zarodka za duży za mały pęcherzyk itp najprawdopodobniej przyczyna tych wad jest zbyt szybkie zagnieżdżenie. Komórka nie zdąży przejść odpowiednich podziałów za nim zagniezdzi się w macicy co w większości przypadków skutkuje właśnie złymi ukształtowaniem trzech składowych blastocysty czyli tarczy zarodkowej błony i kosmowki. Optymalny czas wędrówki komórki jajowej rokujący najlepiej to 10 dni. Hcg w moczu wtedy wykrywalne jest 28-30 dzień cyklu. Podałam przykład na podstawie regularnego cyklu 28 dniowego. Dlatego nie radzę jeszcze wpadać w euforię akurat wczesny pozytywny test nie jest jakimś powodem do nadmiernej radości

Gość gość
U mnie wyszedł tydzień od owulacji parę dni przed spodziewanym okresem dziecko urodzilam

Gość gość
11:24 też o tym słyszałam.Mi 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki wyszedł negatywny myślałam że nie jestem w ciąży ale zrobiłam test 5 dni później i już były dwie kreski.

Gość Zdrowaciaza
Wypowiadajcie się dziewczyny myśle ze te informacje mogą nam wiele pomoc. Ja akurat nam troje dzieci testy wyszły mi pozytywne dopiero po terminie miesiączki a robiłam już wcześniej natomiast mam za sobą dwa poronienia i tam testy właśnie wychodziły mi dużo dużo wcześniej przedterminowym okresem autorka

Gość gość
Czyli to prawda.

Gość Zdrowaciaza
Proszę o wypowiedz zwłaszcza osoby które moja porównanie. W sensie ze maja już zdrowe dzieciaki ale i niestety są po poronieniach.

Gość gość
Jak będziesz miała poronic to i tak poronisz, nie zadręczaj sie. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Mówi ci to osoba która kilka dni temu straciła 4ciąże (z testu po terminie miesiączki suplementująca progesteron i heparynę, leżąca, łykający witaminy, przebadana na wskroś nawet genetycznie) jesli zarodek się nie przyczepi do ścianki macicy to żadna siła na ziemi ci go nie przyczepi, trzeba przeczekać i liczyć że będzie dobrze, że następnym razem sie uda.

Gość Zdrowaciaza
Współczuje, od nośnie przyczepienia jak to napisałaś to masz racje ale tu niby chodzi o to ze dobrze się przyczepi a podziały od zapłodnienia były zle chociaż tak jak piszesz jak nie da się go przyczepić to tym bardziej dobrze wcześniej podzielić

Gość gość
Up

Gość gość
Z corka zrobilam test 2 dni przed okresem profilaktycznie, bo dostalam lek, ktorego nie mozna brac w ciazy- dwie krechy, dziecko ur w 40tc. Z synem ost miesiaczke mialam22.06, 26.07 test okazal dwie kreski. Wg bety, ktora robilam nastepnego dnia byl to 4tc. Syn z 36tc.

Gość gość
Dodam ze ja mam nieregularne cykle. Z corka w ciaze zaszlam po okresie wywolanym luteina. Podczas staran o syna okresy mialam co 31-35 dni.

Gość gość
Często dochodzi do poronień przez badania ginekologiczne. Ja mam podczas każdego badania krocza swego faceta i mam do jego obecności prawo nawet w szpitalu. Tylko zboczony ginekolog wyprasza osobę bliską naruszając prawo. Mnie zbadał w 3 miesiącu pani ginekolog by potwierdzić ciążę oczywiście przy mężu i dopiero wkładano palce na izbie przyjęć stwierdzić rozwarcie i poród z mężem. Gdy pcha ginekolog łapy co wizytę do pochwy jest ryzyko zakażeń i podczas ciąży poronienia! Dlatego zawsze powinno się mieć partnera podczas badań i zabiegów bo facet to facet i można i tak skończyć. .." Na cztery lata więzienia został skazany ginekolog, który zgwałcił swoją pacjentkę. Kobieta była wtedy pod wpływem środków znieczulających. Mężczyzna ma też 10-letni zakaz wykonywania zawodu, musi też zapłacić 40 tys. nawiązki dla swojej ofiary. Prokuratura domagała się kary ośmiu lat pozbawienia wolności, a pełnomocniczka ofiary – dożywotniego zakazu wykonywania zawodu lekarza "