Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kurs stylizacji paznokci

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny planuje się wybrać na kurs stylizacji paznokci bo ostatnio mega mnie to kręci i chce się zacząć tym zajmować poważniej. Który kurs byście mi poleciły?

Gość gość
A co Cię interesuje? Podstawy manicure? Hybrydy? czy już bardziej stylizacja, wzorki itp?

Gość gość
Podstawy raczej mam opanowane, chce się wyszkolić w hybrydzie, może w żelu i akrylu no i wiadomo tworzyć wzorkowe cuda też chciałabym umieć :)

Gość Amelinkaola
Wiesz co, moja koleżanka zaczynała od podstaw trenując m.in na mnie ale w pewnym momencie stwierdziła, że chce się rozwinąć i w rezultacie poszła na jakiś kurs, muszę jej podpytać gdzie dokładnie i wrócę...a czy tak dla siebie czy chcesz gdzieś w salonie się zaczepić?

Gość gość
A skąd jesteś? Ja robiłam kurs w Nailscompany (w Zabrzu) i naprawdę wiele się nauczyłam. Od tamtego czasu też kupuję u nich produkty do stylizacji paznokci. Szczególnie mogę polecić frezarkę do paznokci: https://nailscompany.eu/pl/774-frezarki-do-paznokci

Gość gość
Z Warszawy. Generalnie na razie chce się tego porządnie nauczyć i zacząć robić koleżankom, sąsiadkom itp a później, jeśli bym zrobiła jakiś certyfikat to w salonie bym chciała poszukać pracy, albo może nawet otworzyć własny, kto wie :D

Gość Amelinkaola
Ta moja koleżanka robiła kurs z indigo, mają siedzibę w Łodzi :) Obczaj sobie na ich stronie, mają totalnie masę opcji, może znajdziesz coś dla siebie. Ona robiła taki ze zdobień

Gość gość
Ok, dzięki obczaje. Widziałam ich stylizacje na insta, bardzo fajne ale o kursach nie wiedziałam. Do Łodzi z Warszawy niedaleko, więc jak warto zawsze można podjechać :)

Gość gość
śledzę od jakiegoś czasu insta indigo i jestem pod wrażeniem ich lakierów, sama chętnie wybrałabym się na ich kurs

Gość gość
Ja też się zastanawiam nad kursem w Indigo, ale to po obejrzeniu ich filmików na yt jakie te babki robią zdobienia! Nie mogłam się napatrzeć! ;)

Gość gość
Czasem na insta relacjach pokazuja tez zdobienia robione przez kursantki i robi to wrażenie wiec podejrzewam ze dobrze uczą

Gość gość
obserwuję ich insta i faktycznie cudeńka im wychodzą, zaczęłam się zastanawiać na profesjonalnym kursem

Gość gość
Ja tez chciałabym pójść na kurs stylizacji paznokci. Dużo już szperalam w Internecie i najbardziej spodobał mi się zawodowy kurs stylizacji paznokci w New Nails w Warszawie (120 h). Trochę kosztuje, ale za to jest sporo godzin w porównaniu do innych kursów, które znalazłam w necie... Chciałabym się nauczyć wszystkiego profesjonalnie i od podstaw aby móc pracować w zawodzie manicurzystki... TYLKO pytanie... Czy w ogóle jest sens iść na taki zawodowy kurs jeśli na chwilę obecną bardzo mało umiem... Czy może najpierw pójść na jakiś zwykły kurs( tylko jakieś te np. Dwudniowe, 16godzinne itp. To wydaje mi się że zbyt wiele z nich nie wyniosę w tak krótkim czasie..)