Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemożność zajścia w ciążę pod 40tke to często kara za Wasz egoizm

Polecane posty

Gość gość

Tak tak, egoizm i egocentryzm. Nie jestem matką która urodziła w wieku nastoletnim, najpierw skończyłam studia i zaczęłam pracę w zawodzie, ale to co się teraz wyprawia to nic innego jak pokaz egoizmu. Nie chcą jedna z drugą dziecka bo one muszą poznać świat, zjeździć każdy sensowny kraj (mnie się udało dużo zwiedzić przed ciążą ale ja miałam farta że była kasa), one nie będą się poświęcać i "tracić młodość", one stawiają na siebie, one są dla siebie nr 1, w tych korporacjach muszą nimi podłogę zaorać i 15 lat je przeżuwać by uważały że lewacka ideologia dopiero teraz pozwala im być matką bez obciachu że najpierw nie stały się robotem i facetem,tylko gorszym. A potem płacz, kliniki, kombinowanie i depresja bo jak to, nam 38 lub 42 lata i nie mogę zajść. A tak to. Zapłata za egoizm. Nie żal mi takich kobiet. Żal mi tych, które od zawsze borykały się z niepłodnością. Reszta pije piwo,którego same nawazyly.

Gość gość
Miało być, że pozwoliły sobie na starania o ciążę tak późno,bo lewacka ideologia im wciskana mówi, że kariera stoi wyżej niż dziecko, nasze ja wyżej niż ja innych.

Gość gość
Naprawdę kara!?tak się zachowujesz jakby takie kobiety zbrodnię popełniły straszna.żebyś się nie zdziwiła że i tobie się coś przytrafi;)wtedy pomysl że to kara;)

Gość gość
:) Gdyby życie było takie proste. Niestety chorób nie da się tak łatwo uniknąć, w tym bezpłodności.

Gość gość
ludzi jest i tak zdecydowanie za dużo na świecie, więc żadna strata wg mnie dużo ponad połowa populacji powinna być bezpłodna a liczebność ludzi ograniczona do 1, góra 2 miliardów na świecie

Gość gość
Zazdrość doope ściska Hahahha

Gość gość
Większej głupoty nie słyszałam.

Gość gość
Ale bzdury. Moja kolezanka zaszla w ciaze jak miala 38 lat, nie miala z tym problem. o ile wiem, zaszla w 4 cyklu staran. przedtem miala jednego meza ale sie rozwiedli jak miala 33 lata, potem nowy zwiazek, slub I najpierw postawili na wlasne fajnie mieszkanie, dopiero potem dziecko. Ja starania o dziecko zaczelam majac 31 lat, zaszlam po 6 miesiacach staran mimo mlodszego wieku. nie gadaj glupstw bo to nie jest jakas regula. a tak sugerujesz tutaj. Siostra mojego taty, miala 3 dzieci. roznica miedzy dziecmi byla taka - 3 lata roznicy miedzy starszymi a potem trzecie jak tamte mialy 13 I 16 lat. trzecie sie urodzilo jak ciocia miala 43 lata I nic nie bylo nie tak ani z nia ani dzieckiem. a to bylo torche czasu temu, bo to najmlodsze niedawno wkroczylo w doroslosc.

Gość gość
Kuzynka 37 lat jej mąż 36 już drugiej ciąży nie utrzymała. Kasa jest, pewna dobra praca, spory dom ale na dziecko późno się zdecydowali i teraz mają problemy.

Gość Murmal
Wiek nie do końca ma na to wpływ. Wiele kobiet w świetnym wieku na dziecko, czyli 25-30 lat jest zaniedbanych zdrowotnie - otyłość, problemy hormonalne, zepsute zęby, złe odżywianie. To też ma wpływ nie tylko na samo zajście w ciążę, ale i zdrowie dziecka.