Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Microgynon kto pomoze

Polecane posty

Gość gość

Zapomnialam wziasc tabletki w 3tyg i postanowilam nie konczyc juz opakowania tak jak pisze w ulotce. Predzej zrobie 7dniowa przerwe i napoczne nastepne opakowanie. 7 dni wczesniej jesli kochalam sie z partnetem to tylko z gumka dodatkowo. Czy jest duze ryzyko ciąży ?

Gość gość
Jest coś takiego jak ulotka. Ryzyko jest takie samo jak przy każdej dwuskładnikowej pigule.

Gość gość
No wlasnie czytam w ulotce ze mozna w takim wypadku nie konczyc juz opakowania i tak tez robię ale i tak sie boje. Pocieszam sie tym ze oprocz tabletek gumek uzywalismy

Gość gość
Myslalam ze wypowie sie ktos kto uzywa tych tabletek

Gość gość
Podbijam

Gość gość
12:48 wytłumacz mi jedną rzecz. Kogo ty chciałaś tak naprawdę zapytać o ryzyko ciąży? Bo chyba nie te, co nie wpadły przy tej pigułce? Jedyną wiarygodną informacją tak naprawdę jest ulotka. Jeśli pisze ci, że możesz tak zrobić, to chyba jasne, że przez ostatnie 5 dni byłaś chroniona. Druga sprawa, piszesz, że myślałaś, że odezwą się te co biorą mycrogynon. No to się odezwałam. Nic innego ci napisać nie mogę jak skierować do ulotki, ponieważ jako osoba mająca pcos od 15 lat, biorąca antykoncepcję przez cały ten czas niepotrzebująca zachodzić w ciążę, w razie pominięcia tabletki raczej szansę na wpadkę mam znikomą. Jeśli chodzi o inne panie, to tych pań jest sporo mniej niż pań biorących piguły IV generacji. Jak widzisz szansa na odpowiedź na jaką liczylaś też jest znikoma.

Gość gość
Chcialam poprostu rady i tyle