Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ósmy tydzień drugiej ciąży, co nosiłyście

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Jestem w ósmym tygodniu drugiej ciąży i już cisną mnie spodnie i odpinam guzik. W pierwszej ciąży bardzo późno brzuch się zaczął powiększać i przeszłam na ciążowe spodnie. A teraz co nosić? Gdzie kupić jakieś bezuciskowe spodnie czy leginsy? Czy to się sprawdza?

W ósmym tyg to nosiłam jeszcze swoje spodnie a potem kupiłam sobie legginsy w hm i są super,jestem w 30 tc i ciągle są dobre bo mają rozciągliwy pas dopasowujący się do brzuszka,cena nie jest jakaś zawrotną 39 zł.

Dodam że te legginsy są mega wygodne i nie uciskaja,kupiłam sobie też jedne na allegro ale już nie są tak wygodne bo jakoś inaczej mają tą gumkę zrobiona tak do połowy brzucha a te z hm jednak są na cały brzuszek i fajnie go podtrzymują,myślę że do końca ciąży mi starcza.

Gość gość
Dzięki za odpowiedź. Kupię sobie te leginsy. :)

Gość gość
Haremki i sukienki do ziemi

Gość gość
1 ciąża nosiłam do samego końca wszystkie swoje ubrania. Przytylan 5kg. W 2 ciąży 20! Więc w 3 wyglądałam jak do porodu z pierwszym. Wszystko nowe, z miesiąca na miesiąc się paslam. W hm mają super rzeczy dla ciężarnych, na wyprzedażach za grosze. Jeansy 40zl z pasem.

Gość gość
Glupszego pytania już dawno tu nie było. A co nosiłas w pierwszej, ciąży gdy zaczęły cię cisnąć normalne ubrania? A możesz czegoś nie wiem i jest zakaz noszenia tego co w poprzednich ciążach.

Gość gość
Nie ma głupich pytań. Są jak widać tylko głupie odpowiedzi.

Gość gość
Ja dzianinowe sukienki, na upały były ok

Gość gość
15:19 jak widać twoją taką jest. Rozumiem gdyby to była pierwsza ciąża autorki, to mogłaby szukać porady. Natomiast w sytuacji gdy jest to druga, to pytanie jest z doopy, bo czy tak trudno sięgnąć pamięcią co nosiła, będąc w ciąży wcześniej?

Gość gość
Matko boska, 8 tydzien, a ty juz sie nie miescisz? Co ty jesz i w jakich ilosciach? U mnie do 7 miesiaca nie było nic widac. W 34 dopiero było widac lekkie zaokraglenie czyli tydzie przed porodem

Gość gość
Też się zastanawiam ile ona żre, że już teraz w nic się nie mieści. U mnie w siódmym tyg dopiero było widać coś na usg, a ona już ma taaaaaak duże dziecko, ze musi zmienić garderobę buahah ahahaaa mniej koryta, a gwarantuje, że jeszcze długo ponosisz normalne rzeczy. Teraz zwyczajnie się spasłaś

Gość gość
W drugiej ciazy tez szybko musialam kupic inne spodnie. I nie nie paslam sie. Do 20tc tylko 2 na plusie, przed porodem lacznie 15. Mialam wielki brzuch, juz w 6tym mcu wygladalam jak niektore babki do porodu. Wiec skonczcie wredne malpy pisac co Wam slina na jezyk przyniesie.

Gość gość
Co to za język? Po ile wy macie lat, małpy wredne? Odpowiadać mi tu zaraz bo jak nie to od września wszystkie do podstawówki pójdziecie

Gość gość
gość dziś Też się zastanawiam ile ona żre, że już teraz w nic się nie mieści. U mnie w siódmym tyg dopiero było widać coś na usg, x Ja w 18 dopiero się dowiedziałam o ciąży także ten ;)

Gość gość
18:36 no 20 tydzień a 8 to chyba różnica, ale już mało ważne. Zgadzam się z kimś powyżej, ze to pytanie to bezsens, bo przecież już była w ciąży, to chyba wie co nosiła gdy zaczęły ją uwierac normalne ciuchy.

Gość gość
To ja z 18.36 do 20 tc przytylam 2 kg ale juz kolo 10 tc nie dopinalam sie w jeansy.

Gość gość
taa, nie przytyla, ale sie nie dopina. to po co kupujesz za małe?

Gość gość
gość dziś Matko boska, 8 tydzien, a ty juz sie nie miescisz? Co ty jesz i w jakich ilosciach? U mnie do 7 miesiaca nie było nic widac. W 34 dopiero było widac lekkie zaokraglenie czyli tydzie przed porodem x Nic nie musi jeść, a ty jesteś skrajnie głupia skoro sądzisz, że każda ciąża wygląda jak u ciebie. Zazwyczaj przy drugiej ciąży ciążowy brzuszek jest szybciej widoczny niż przy pierwszej. U mnie do 6stego miesiąca nie było brzucha. Pod koniec 6stego miesiąca w ciągu tygodnia urósł do tych rozmiarów, co powinien być. Dziwne prawda? A w drugiej ciąży już z początkiem 3go był dość mocno zaokrągląny. Co ciekawe w pierwszej ciąży przybrałam 20 kg, a w drugiej 13, a dzieci jednakowej płci i o jednakowe wadze urodzeniowej 4,5 kg.

Gość gość
Brzuch na poczatku ciazy jest wydety nie od jedzenia, ja dopiero zaczelam przybierac kg w polowie ciazy, ale brzuch od poczatku sie troszke wydal (mowie o 1 ciazy).Ja kolo 3 miesiaca zaczelam juz nosic spodnie ciazowe z gumkami po bokach, po co sie meczyc.

Gość gość
gość dziś a ty skrajne tepa skoro nie rozumiesz, ze ja mowie o swojej drugiej ;)

Gość gość
A niech ma ten brzuch już teraz, ale po co pyta co pyta skoro już była w ciąży i chyba wie co wówczas nosiła.