Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy pierwszy raz z dzieckiem na basen? 3mce jest ok??!!

Polecane posty

Gość gość

Uwielbiam basen. Przed ciążą i w ciąży często chodziłam. Teraz mam 6tygodniowego bobasa. Kiedy mogę wziąć ją na basen? Tak aby nie była to meczarnia ani dla Niej, ani dla mnie. Kiedy wy bylyscie poraz pierwszy? Mam na mysli basen kryty.

Gość gość
my bylismy pierwszy raz na basenie po skonczeniu 2 tygodni

Gość gość
22:35 chyba Cię poYebalo

Gość gość
2tyg to za szybko, bo trzeba trzymać dziecko w pozycji leżącej, czy to na brzuszku czy na plecach... Nie wolno pionizowac i jest to meczarnia. Najlepiej jak zaczyna trzymać główkę i kup koło z siedziskiem.

Gość gość
Ja bym zaczekała do 6 miesięcy.

Gość gość
gość wczoraj 22:35 chyba Cię poYebalo x Nie, nie p****ało. Dziecko do ok 6 miesiaca życia ma odruch jak za zycia płodowego. Kazdy zdrowy na umysle lekarz zaleca jak najwczesniej pływanie. Zwłaszcza jesli dziecko ma problemy z napieciem miesniowym. Mamy własny basen kryty w domu, więc niby co to za męczarnia?

Gość gość
Kazdy zdrowy na umysle lekarz zaleca jak najwczesniej pływanie x Nie. W Polsce nie zaleca się wcześniej jak po ukończeniu 3-4 miesiąca życia. Amerykańscy pediatrzy, z tego co pamiętam, nawet później (ale nie pamiętam czy to ostatnie dotyczyło basenów, czy naturalnych zbiorników wodnych).

Gość gość
x Nie. W Polsce nie zaleca się wcześniej jak po ukończeniu 3-4 miesiąca życia. Amerykańscy pediatrzy, z tego co pamiętam, nawet później (ale nie pamiętam czy to ostatnie dotyczyło basenów, czy naturalnych zbiorników wodnych). x Urodzisz chore dziecko, pojdziesz do 3 neonatologów, którzy powiedzą ci to samo wtedy bedziesz mogła sie wypowiadac

Gość gość
Ale nie zabieraj swojego goovvniaka do basenu publicznego, bo tak małe dziecko z pewnością nasra do basenu. Zakaz wprowadzania powinien być

Gość gość
specjalnie zabiore dla ciebie jak dostanie rozwolnienia ;)

Gość gość
Przecież są specjalne pampersy na basen.

Gość gość
Mój syn miał 2 miesiące. Teraz na 8 lat i pływa lepiej ode mnie.

Gość gość
Na zorganizowanych zajęciach dla niemowląt, na jakie chodziliśmy, przyjmowali od 6 tygodni. Ale tam była bardzo ciepła woda.

Gość gość
Najlepiej znaleźć właśnie zajęcia zorganizowane. Naucza was trzymać dziecko, nurkować. Powiedzą też od jakiego wieku przyjmują. Woda musi być ciepła, więc basen musi być dostosowany.