Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

współczuję ludziom, którzy urodzili się po roku 1990

Polecane posty

Gość gość

dorastaliście w beznadziejnych czasach; nigdy nie dowiedzieliście się co to znaczy prawdziwa mtv, bez reality show, nie graliście nigdy na Commodore C64 czy Amidze 500. Nie jedliście Kuku Ruku, nie żuliście gum Turbo zbierając obrazki samochodów, nie piliście oranżady z woreczka. nie wiecie co znaczy zapach Pewexu... Niby mieliście wszystko i bogatsze dzieciństwo bo z dostępem do wszystkiego, a jednak paradoksalnie było ono zdecydowanie biedniejsze...

Gość gość
teraz znowu jest guma Turbo z obrazkami samochodow

Gość gość
ale to nie to samo; teraz te same samochody możesz zobaczyć na ulicy na żywo tamtych doznań nie da się opisać. no i przede wszystkim to w czasach przesytu i rozbuchanej konsumpcji nigdy nie będzie cieszyć

Gość gość
Tak, gdzie te zabawy w blocie albo calymi dniami do wieczora. Bez zadnych p********elektronicznych.

Gość gość
A na komunie na nikim nie robi wrazenia pierwszy zegarek elektroniczny, czy tam keyboard. Rower. W e..ch jedt poprzewracane. I tak czas spedzaja w telefonach. Malo kto cos zapamieta z realnego swiata pewnie.

Gość gość
ech to były wspaniałe czasy; całe dni na podwórku. Jeden kolega miał C64 to się do niego czasem szło w kilka osób i przez kilka godzin była przednia zabawa; trzeba było odczekać na swoją kolej. Z tamtych tytułów to pamiętam już tylko Prince of Persia. Ale sporo było różnych fajnych platformówek. O! Jeszcze Montezuma. A jak cieszyła zabawa kolejką elektryczną PIKO :classic_cool: że nie wspomnę o pomarańczach na boże narodzenie czy mikołaja... :D a pomarańczowy sok Donald z Pewexu. Cóż to był za rartytas :D

wiesz autorze, to nie chodzi o jakieś pretensjonalne, protekcjonalne /jak zwał tak zwał, jeden h/uj... :) ) wywyższanie się czy coś w tym rodzaju... że to akurat Nam się trafiły takie VSPANIAŁE czasy... ale ogólnie wg mojej subiektywnej opini to były jak dla mnie NAJPIĘKNIEJSZE CZASY W DZIEJACH LUDZKOŚĆI i dziękuję Matrixowi że było dane mi w nich żyć... kiedyś myślałrm że będą trwać wiecznie...

Gość gość
Urodziłem się w 1991 roku. Dzieciństwo miałem fajne, bardzo fajne. Stare Mtv jeszcze, na początku 2000 roku miałem wizję tv. Jeszcze u wujka mojej matki oglądałem kablówkę , w 1997-1999. Na pegasusie w latach 90 tych grałem, na psx w latach 90 tych i salony gier, potem kafeje internetowe. Mnóstwo czasu przebywałem na polu, na pielgrzymce papieskiej w 1999 roku byłem. W kinie na władcy pierścieni byłem, na bajkach Disneya w lata 90 tych, do wypożyczalni kaset Vhs uczęszczałem. Nie wiem czego miałbym zazdrościć ? Chyba niczego.

Gość gość
Ja jestem z 88, więc niby przed, a jednak to lata 90-te były moim dziecinstwem, a nie 80-te. Ale nawet miedzy tym co jest teraz ,a latami 90-tymi jest ogromna roznica. Przede wszystkim wtedy internet, telefony komórkowe nie były zbyt popularne i rzadko kto je mial, co teraz ciezko byloby sobie wyobrazic. No i tylko 2 programy tv, a pozniej 3 bo doszedl polsat

Gość gość
Dziwne gadanie bo zawsze każde pokolenie wraca nostalgią do swojego dzieciństwa czy młodości. Tak samo nasi rodzice mogliby powiedzieć, że współczują tym, którzy urodzili sie w latach 80-tych, bo lata 60-te i 70-te to bylo to. Ludzie, ktorzy urodzili sie nawet w 2000 roku beda wspominac dziecinstwo tak samo jak my lata 90-te bo swiat sie zmienia z kazdym dziesiecioleciem. Chociaz co rzuca sie faktycznie w oczy to, ze w latach 90-tyc jednak wiecej czasu spedzalo sie na poworku bo nie bylo tych wszystkich smarfonow czy tak powszechnego neta- niby byly gry na kasety, ale i tak to zjadalo o wiele mniej czasu, a ludzie, ktorzy urodzili sie po 2000 r juz np. nie wiedza jak wygladal swiat bez tego wszystkiego

Gość gość
I np. to co teraz uważamy za nowoczesne kiedys bedzie przestarzale, czy nawet wspominane z sentymentem. Tylko nam sie tak wydaje, ze swiat sie zmienil na niekorzysc, ale nasze zycie to tylko maly element historii i zaloze sie, ze w kazdym pokoleniu znalezli sie ludzie, ktorzy tak mowili jak wy, np. pewnie dla ludzi urodzonych w latach 60-tych, czy 50-tych, moda z lat 80-tych byla czymś dziwacznym i kiczowatym, a dzisiaj sie juz na to inaczej patrzy bo zostal senstyment, tak samo to co dzisiaj jest uwazane za pozbawione uroku, kiedys moze byc milo wspominane, nawet jakies slodycze itd.kiedy przestana byc produkowane

Gość gość
najbardziej charakterystyxzny dla lat 90tych byl rozkwit polskiej muzyki rockowej. nigdy pozniej juz takiej myzyki nie bylo i nie bedzie, elektryka to nie to samo co dzwieki gitar z tamtych czasow

Gość gość
Zauwazyliscie, ze gdy nie bylo tego zachodniego badziewia jak tvn to w Polsce lepiej sie zylo?