Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki zawod lepiej wybrac

Polecane posty

Gość gość

-kurs kosmetyczki + fryzjerski -praca w policji -optometria -licencjat -elektroradiologia - licencjat -studia lesne -technologia drewna

Gość gość
up

Gość Vs
gość dziś -kurs kosmetyczki + fryzjerski - jeżeli okaże się, że masz do tego talent, to przy niedużym kredycie otwierasz własny salon i po kilku latach zarabiasz na prawdę duże pieniądze. -praca w policji - niska penska, wcześniejsza emerytura -optometria -licencjat - słaba kasa, chyba że rodzinny bozness -elektroradiologia - licencjat - to samo, na etacie wiele nie zarobisz -studia lesne - wybacz ale nawet nie wiem co się pod tym kryje ;) jeżeli chodzi o kasę, to w lesie jest jeden w miarę dochodowy sposób zarabiania kasy, ale z pewnością dosyć niemoralny- no i nie wymaga studiów :D -technologia drewna - i znów, jeżeli mogłabyś podłączyć sie do już rozkręconego biznesu, to byłoby ok, ale zaczynając od podstaw z takim wykształceniem, raczej długo potrwa bogacenie się. Podsumowując - jeżeli masz predyspozycje, to polecam fryzjerstwo i kosmetykę. do tego możesz zrobić studium z kosmetologii aby mieć również obok praktyki, jakieś naukowe podstawy. Najpierw będziesz praktykować (mała kasa), potem możesz albo podczepić się pod salon albo np. z koleżankami wynająć pomieszczenie i założyć własne studio. Ogólnie w tym zawodzie liczy sie praktyka oraz szkolenia, aby podążać za trendem i szlifować umiejętności. Jestem facetem, i żadnego z przedstwionych zawodów sam bym nie wybrał :D ale mam koleżanki zarówno fryzjerkę jak i kosmetyczkę, i serio, ja prawnik zarabiam na pwardę nieźle, ale do ich miesięcznych zarobków nie mam startu :) (trochę do dołuje bo studia + aplikacja to wiele lat nauki i poświęcenia) ale jednak własny biznes daje możliwość najwyższych dochodów.

Gość gość
przydrożny ssak leśny

Gość gość
zamiatacza w MZO.