Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinowasonia

Niepełnoletnia matka

Polecane posty

Witam, piszę tutaj bo liczę że ktoś już był w podobnej sytuacji i mi doradzi. A więc jestem w 8msc ciąży i mam 17 lat, mój problem jest taki, że nie mogę zostać prawnie rodzicem mojej córeczki a więc musi być to moja mama, może wie któraś z was gdzie musi się udać moja mama żeby takie prawa dostać i czy może się zdażyć że nie wydadzą mi po urodzeniu mojej córci ze szpitala. A drugie pytanie to czy moja mama w związku z tym że jestem niepełnolenia musi być przy porodzie? :)

Gość gość
Jakbyś chciała pogadać zostaw e-mail :) ja rodziłam mając 16 lat

Gość gość
Niestety nie pomogę. Zadzwoń do opieki społecznej.

Gość gość
A ile ci brakuje do 18?

Gość gość
Przy porodzie nie musi byc,ale musi czuwac zeby w razie czego podpisywac wszystkie zgody. Ile Ci brakuje do 18stki? Mi brakowalo 3 miesiace i nigdzie nie szlismy do sądu,sama decydowalam o dziecku.

Gość gość
Nie będziesz mogła opuścić szpitala z córką. Twoja mama zaraz po porodzie musi iść do usc a później do sądu założyć sprawę o ustanowienie opiekuna nad twoim dzieckiem. Sprawa jest bardzo prosta. Później z postanowieniem z sądu most odebrać za ciebie dziecko ze szpitala oraz załatwiać wszelkie formalności typu lekarz, szpital itd

Gość gość
Kuzwa a gdzie to tak jest? Ja sama urodzilam majac 17 lat i sama wyszlam ze szpitala,sama zapisalam dziecko w USC . Dziwne.

Gość gość
Ja tez irodzil syna w wieku 17 lat i ja bylam prawnym opiekunem dziecka. Mojej mamu nie musialo byc przy porodzie . Syna rodzilam w czerwcu majac 16 lat w lipcu konczylam 17lat ojciec dziecka mial 18 lat bylo to 20 lat temu.