Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu wielodzietni rozplodowcy wyciągają łapę po kasę od pracujących?

Polecane posty

Gość gość

Czytałam na fb taki post dzisiaj ze zbierają na wyprawkę dla córki która urodzi się za miesiąc. Maja już 4 dzieci, mieszkają w mieszkaniu od państwa ale mają dlugi bo to wstrętne Państwo dało im mieszkanie w opłakanym stanie i kredyt na remont wzięli. Tylko on pracuje. I takie pasożyty łapę wyciągają :O

Gość gość
Oni wychowują nowych obywateli, którzy będą pracowali na Twój dobrobyt, kiedy będziesz już stara i schorowana, niewdzięcznico :-D Wyciągają łapę bo wiedzą, że dostaną. Jak trochę pojęczą to głupi ludzie im dadzą, lub przynajmniej ich poprą.

Gość gość
Ich dzieci nie będą pracować-tak jak rodzice będą zebrać w internecie

Gość gość
Dla niektórych, robienie dzieci jest sposobem na życie. Dzieci zabrać z powodu biedy nie można, bo zaraz krzyk, że jak to, że kochająca rodzina jest rozdzielana, tylko dlatego, że jest bieda. A dzieci ludziom szkoda. Dzieci nie są winne, że mają porąbanych rodziców. Dlatego tacy ludzie dostają mieszkania, zapomogi, pojawiają się sponsorzy którzy wesprą. Dawana jest kasa i mieszkanie niby dla dzieci, ale przy okazji i rodzice na tym korzystają. Tak to się kręci. A teraz mają jeszcze 500+...

Gość gość
gość dziś To była ironia... A mniej ironicznie: oni produkują przyszłych klientów opieki społecznej. Nie możemy chyba pozwolić, żeby opieka społeczna została zlikwidowana. Prawda?

Gość gość
gość dziś Miało być "Pomocy społecznej".

Gość gość
Odpowiadając na pytanie w temacie: po to, by sprytni doili frajerów. Po co mam zapiertalać jak najpierw mi tata dał, potem mąż, jeszcze państwo. Zawód mam, studia dobre skonczyłam jakby coś. Szlachta się bawi, chłopi pańszczyźniani na nich robią. To jak w powiedzeniu: chciała hrabiego? Niech robi na niego :D