Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciezka praca sie nie oplaca w tym kraju siedzac w domu z dzieckiem mialam wiecej

Polecane posty

Gość gość

Siedzialam w domu mialam 1300zl macierzynakiego do tego 500+ i 100zl dodatku z tytulu niskich dochodow 1800 jak w morde strzelil. A teraz? Pracuje 190h w miesiacu w sklepie. Ciezka praca fizyczna spoko ale to nie jest najgprsze tylko wieczne pretensje szefowej. Zadnych pochwal tyle ochrzan srednio co 3dzien. I taki solidny. Mam nerwy zszargane. Co z tego ze zarobilam w poprzednim miesiacu 2600? Musze dziecku zlobek oplacic kupic bilet miesieczny w zlobku co chwile jakies wycieczki zdjecia dzien mamy dzien wiosny nowe kapcie. Szlag mnie trafia bo juz nie wiem kiedy z dzieckiem na spacerze bylam:( Serio? Ja sie nie dziwie kobietom ze rezygnuja z pracy na rzecz rodziny i wola brac 500plus niz tyrac z grosze

Gość gość
Bo ten rząd roz*e*ie ten kraj doszczętnie. Jak można nierobom płacić więcej, niż ludziom,którzy pracują. Porażka. Nie dziwię się, że kobiety rezygnują. Tym bardziej, że 3 lata za jedno dziecko jest i tak liczone do emerytury.

Gość gość
Mam jedno dziecko i chyba sobie dorobie jeszcze pare mam juz dosc swojej pracy

Gość gość
Opłaca się jesli ktoś ma głowę na karku wtedy zarobi o wiele więcej niż marne grosze

Gość gość
Bo są tacy, ktorzy zarabiaja 1300, a są tacy co wyciągaja i 10 tys i 20. Więc to zalezy od zaradnosci czlowieka, ale fakt, ze w Polsce zarabia sie raczej marnie i czasem lepiej pomyslec o zagranicy

Gość gość
Bardziej od tego w jakim kraju zyjesz.

Gość gość
A za co Cię opiertala?

Gość gość
09:52- są kraje w których zyje się lepiej, ale i takie w których jest znacznie gorzej niz u nas i takich na swiecie jest wiekszosc. A zaradni ludzie dorobili sie w Polsce majatkow, niekiedy nawet od zera. 500 plus to pozorne ulatwienie bo te pieniadze sie z nieba nie biora, ale np. z wyzszych podatkow, szczegolnie, ze nasz kraj jest zadluzony, wiec nie ma jakichs nadwyzek na to.