Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wpadlamtutylkonachwile

Strach przed odejściem

Polecane posty

Gość wpadlamtutylkonachwile

Witam pisze tu pierwszy raz nawet nie wiem od czego zacząć ... Jestem z mężem razem 8lat w tym prawie 6 po ślubie Wzięliśmy ślub w bardzo młodym wieku dlatego ze byłam w ciąży i rodzina nalegała Pierwsze 2lata razem było super młodzieńcza miłość motylki itd potem okazało się ze jestem w ciąży i wyjechaliśmy za granice wzięliśmy ślub i po ślubie się zaczęło mój mąż bardzo się zmienił zaczął być w stosunku do mnie agresywny bił wyzywał mnie ale ja go kochałam nie chciałam być sama jakoś zleciał rok drugi trzeci ...potem się trochę uspokoił raz był miły czuły a zaraz wyzywał mnie od najgorszych dowiedziałam się ze jego tata był taki sam w stosunku do jego mamy tyle ze pił do tego jeszcze alkohol wieczne awantury w domu wiec potem tak sobie to tłumaczyłam ze tak wpłynęło na niego jego dzieciństwo potem jakiś czas był spokój aż pare miesięcy temu zaczął pisać z moja przyjaciółka i spotkał się z nią w wynajętym apartamencie przyłapałam ich w nim tłumaczyli ze chcieli tylko pogadać ale im nie uwierzyłam ja wyszłam on z nią został cała noc nie rozstaliśmy się jeszcze raz gdy kazałam mu się wyprowadzić to się rozpłakał ze wszyscy go zostawili nie ma po co żyć błagał o ostatnia szanse i ja głupia się zlitowałam od tamtej pory z nikim nie pisze zrobił się aż przesadnie miły nawet pomimo tego ze nie chce z nim sypiać ale ja i tak wiem ze się nie zmieni ze to wróci wiem ze go nie kocham ale i tak się strasznie boje odejść wziąć rozwód Wiem ze tak będzie najlepiej dla mnie dla dziecka ale boje się jego reakcj jak sobie poradzę może miał ktoś z was taka sytuacje ze się bal odejść od partnera ?

Gość gość
Ten który raz uderzył będzie bił zawsze.

Gość gość
Wszystkie sie boimy. Tak to dziala, zawsze jest strach przed nieznanym, a tu jeszcze dzieci ktore na ciebie licza. Ale strach jest tylko przed podjeciem decyzji. Gdy juz podejmiesz, kazesz mu sie wyprowadzic (lub sama odejdziesz), zlozysz pozew o rozwod.. wszystko zaczyna sie toczyc swoim torem a ty przestajesz sie bac.. dasz sobie rade, jak tysiace kobiet przed toba. Jesli nie chcesz tego zrobic dla siebie to zrob to dla dziecka. Namow meza zeby kontynuowal romans z kolezanka, bedziesz miala z glowy martwieniem sie jego histeriami ze nie ma po co zyc..

Gość gość
Jak chcesz wiedziec co zrobic w tej sytuacji, czy on się zmieni, czy będziesz w przyszłości z nim szczęsliwa, napisz do mojej wróżki Sofii, jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl