Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina ciągle pyta się nas o pieniądze

Polecane posty

Gość gość

Moja rodzina ciągle pyta nas o pieniądze. Ile zarabiamy. Ile nam teściowie dali kasy na ślub itp. Ciągle pytają nad ile coś kosztowało. Kupiliśmy samochód, pierwsze pytanie. Ile kosztował. Kupiliśmy mieszkanie, to zaraz a ile daliśmy. Ile płacicie wynajmu? Jedziemy na wakacje to słyszę , a gdzie? Drogo? Kupiłam buty, oo jakie fajne, ile zapłaciłas? Ogólnie nie miałam problemu z tematem pieniędzy w rodzinie, ale zaczyna mnie szlag trafiać. Już powiedziałam na pytanie o kredyt, że to nasza sprawa i że nie będę mówić bo nie chcemy żeby nasze finanse krążyły po rodzinie. To się mama obraziła. Dodam że chodzi o rodziców i rodzeństwo. Maz też już się wkurza. Z jego strony to samo, tylko że teść ciągle pieprzy że za dużo, za wszytko przepłacamy i że głupi jesteśmy. Ciągle ględzi że jak mamy coś kupować to żeby z nim omawiać cenę bo wg niego wszyscy oszukują i wszytko jest za drogie, a my się nabieramy. No paranoja jakas. Dla świętego spokoju już nie mówimy nic o tym co kupujemy czy gdzie jedziemy. Czy to ja przesadzam czy rzeczywiście jakoś dać im do zrozumienia żeby się tyle nie interesowali