Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elomelo123

Zmiana imienia

Polecane posty

Gość elomelo123

Mam beznadziejne imię (mniejsza o to jakie), które trochę utrudnia mi życie i chciałabym zmienić je na podobne, ale popularniejsze i ładniejsze. "Problem" w tym, że koleżanka z klasy się tak nazywa i może to wypaść trochę dziwnie z mojej strony. Wiem, że problem wydaje się banalny, skoro to popularne imię, ale jednak boję się, jak zareagują ludzie z klasy, kiedy zmienię imię, a w dodatku na takie, jakie ma ktoś w klasieXD

Gość gość
Nie wiem ile masz lat, ale skoro nadal jesteś w szkole to nie możesz mieć ich za dużo. Niczego nie zmieniaj bo: 1) Twoi rodzice na złość cię tak nie nazwali 2) W dorosłym życiu warto mieć wyróżniające się Imię i nazwisko - na studiach wszyscy prowadzący wiedzieli, że jam Stanisław, w szkole kiedy pojawiało się to imię na korytarzach wiedziałem, że mówią o mnie, w pracy też pomaga to jednoznaczne określenie o kim mowa) 3) Wszelkie dokuczliwe uwagi uznaj za próbę charakteru: Wszystko co dobre rodzi się w bólu

Gość gość
Vanessa jest super

Gość elomelo123
Mam 18 lat. Mam wrażenie, że jednak na złość, bo to imię naprawdę źle się kojarzy. Zresztą nawet mój tato nie widzi najmniejszego problemu w zmianie imienia, które było wymysłem mamy. A dokuczliwych uwag nasłuchałam się tyle, że już mnie nie ruszają, ale zwyczajnie w świecie czuję się źle z tym imieniem, brzmi strasznie twardo i niedźwięcznie.