Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Patologia 500 plus kupuje coraz większe psy

Polecane posty

Gość gość
19 : 59 ja mam psa, nawet 2 i 2 koty ras dużych. Pasuje? Już jako osoba dorosła, nie mieszkająca z rodzicami. Przedtem zawsze w domu były psy i koty. Od momentu jak zostały kupione do końca życia, żaden pies ani kot nie skończył przejechany. Mój drugi pies jest od kuzynki. Najpierw kupiła, a potem pomyślała i chciała go sprzedać lub oddać. Wzięliśmy go, żeby nie trafił w ręce niewłaściwej osoby, która go nauczy agresywnych zachowań lub skrzywdzi

Gość gość
19:59 no to dowartościowuj tym, że ludzie patrzą na ciebie i twojego kundla z przerażeniem, i miej ich dalej w d***e. Następna idiotka.

Gość gość
Proszę czytać ze zrozumieniem..a pracę mąż znalazł,ale ja jestem na urlopie wychowawczym..Zresztą ja do nikogo w kieszeń nie zaglądam.Psu leci już 9rok życia z czego ponad 8 z nami i napewno się nie pozbędę go z powodu,że przeprowadziliśmy się do bloku czy pojawiło się dziecko.Moje spostrzeżenia to ludzie naprawdę zacznijcie bać się ludzi..bo ile kobiet zabija swoje dzieci,wujkowie gwałcą siostrzenicę,ile mężczyzn i kobiet zabija,ilu jeździ po pijaku itd..?!a Wy się czepiacie psów dużej rasy i ich właścicieli tylko dlatego,że spokojnie sobie żyją?!No puknijcie się w głowę..

Gość gość
Nie dowartościowuje się tym..ale Pani mądra może powie co mam zrobić?Półtoraroczne dziecko zostawić w domu samo,żeby wyjść na godzinny spacer z psem?!Czy może chodzić kanalami,żeby nikogo nie spotkać kto mógłby się psa przestraszyć...?!Podkreślam bardziej boje się ludzi,pijanych meneli mijając ich na ulicy,wytatuowanych,naćpanych gówniarzy..i innych niż innych luzem biegających psów.

Gość gość
Proszę spojrzeć w statystyki ilu ludzi w roku zabii ludzie?morderstwa,wypadki i inne.. ile zwierząt uśmiercił człowiek? A ile psów dużej rasy zagryzło człowieka czy inne zwierzę?! Chyba nie ma co porównywać.... ale niby człowiek to homosapies,a zwierzę to tylko zwierzę..

Gość gość
Gość 22:01 Daruj sobie. Piszesz na idiotycznym forum gdzie prawie każdemu puszczają chamulce a normalna, logiczna wymiana zdań jest niemożliwa. Ja mam psa i jestem pewna jego zachowań. Zawsze i wszędzie. Głupim ludziom nie przegadasz a mnie to wisi.

Gość gość
Czytam i utwierdzam się tylko w przekonaniu, że ludzie są zwyczajnie nienormalni i stąd wszelkie tragedie. Człowiek jako istota wydawałoby się rozumna i nadrzędna w układzie twierdzi , że jest w 100% pewna psa- gatunku nie rozumnego, a działającego tylko na podstawie instynktu... Ja osobiście nie podejmowałabym się porównywania zagrożeń spowodowanych przez zwierzęta do tego co stanowi zagrożenie spowodowane przez ludzi. Z bardzo prostego powodu, bo przypadki zagrożeń które powodują ludzie są notowane, nagłaśniane i ich populacja jest nieporównywalna w stosunku do zwierząt. Z kolei wypadki z udziałem zwierząt są traktowane z przymrużeniem oka i z całym naciskiem- zacofaniem. Pomijam fakt, że pracuję ze zwierzętami, jestem z racji zawodowej związana z osobami , które szkolą psy do zadań policyjnych , ale jestem też hodowcą . Jak dla mnie osoba, która beztrosko puszcza psa zasługuje na szczególne napiętnowanie społeczne i kary. Jeśli takiej osobie przyjdzie na myśl powoływanie się na uchwałę jakiejś tam rady gminy to proszę mieć na uwadze ogólne zasady polityczne, że politykę stanowią ludzie, którzy nie mają o tym zielonego pojęcia. i w żadnym stopniu nie uwolnią te śmieszne uchwały od odpowiedzialności spowodowanej przez szkody z k.c, które takie zwierzę może spowodować. Podkreślam, że Pani, która twierdzi, że jest pewna 100% swojego mądrego owczarka( chociaż w klasyfikacji ras nie ma nic na temat rzekomej mądrości, nie powinna sprawować opieki nad zwierzakiem, bo stanowi zagrożenie dla innych. Jest bardzo dużo postulatów, żeby właścicieli zwierząt towarzyszących poddawać psychotestom i jest to niestety uzasadnione. Ludzie biorą zwierzęta, a nie mają zielonego pojęcia o ich naturze i psychice....

Gość gość
Z psychotestami i obowiązkowym szkoleniem właścicieli to rozsądny pomysł. Pies to broń i powinny być szczególne procedury

Gość gość
22: czyli kanałami mają chodzić ci którzy boją się psów. Jesteś babo żałosna. Na dłuższą wypowiedz szkoda mi czasu.

Gość gość
Ta z 22:07 to jakiś niewydarzony klon. Tylko jeszcze nie wiem czego.

Gość gość
Takie chamstwo jak gość z 22 : 07 należy zgłaszać do hejtstopu. To nędzne, nienawistne stworzenie wchodzi na forum dla hejtu i wyzwisk. Tam hołotę namierzą i odpowiednio potraktują. Co do psów toto nawet nie ma pojęcia, że istnieją dogoterapeuci, psy terapeutyczne i asystujące osobom niepełnosprawnym. To są psy ras dużych. O resocjalizacji z pitbullem na Animal Planet też nie słyszało. W ogóle ten kanał i Nat Geo Wild obala wiele mitów i zabobonów na temat psów, można się dużo dowiedzieć. Duży pies wymaga więcej pracy i wysiłku ze strony właściciela, więcej kosztuje utrzymanie takiego psa. W Polsce ludzie najczęściej nie radzą sobie z dziećmi ani z psami. Przecież to widać. Kompletny brak wiedzy wychod******ażdej sytuacji z dziećmi i psami :-)

Gość gość
Do 23 : 14 Ty chyba jako hodowca wiesz, że należy sprawdzić wiedzę kandydata na właściciela psa zanim podpiszesz umowę kupna sprzedaży ? Nie każdy się nadaje, są rasy bardziej lub mniej polecane dla psiarza debiutanta i dla takiego, kto już miał. Potem w domu rządzi pies i stwarza zagrożenie jeśli jest duży. Nawet jak nie ugryzie, może poskakać, przewrócić kogoś, weźmie jedzenie ze stołu

Gość gość
Ale nie my :-)

Gość gość
Do Gościa 23:14, ja powiem że tu nie chodzi o "nienormalność i stąd te tragedie". Ludzie (nie wszyscy ale znaczna większość) są po prostu leniwi. Leniwi w stosunku wychowywaniu dzieci i leniwi w stosunku wychowywaniu psów (bezwzględnie na rasę czy kundli). Większość wierzy w stereotypy jeśli chodzi o psy tłumacząc się "psim instynktem" które jest kłamstwem. Wszyscy "chodowcy" powinni być rozstrzelani za powielanie genetycznych chorób "rasowych" psów. Nie ma złych psów. Są głupi i najgłupsi ludzie którzy nigdy nie dojrzeją do tego że posiadanie psa (lub dzieci) to przywilej a nie racja "bo chcę". Mądrzy ludzie posiadają mądre psy i mądre dzieci. Głupole nigdy nie ogarną tego konceptu. Pies sam z siebie sobie poradzi jak i dzieciak sam z siebie wie co powinien i nie powinien.