Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

n88n

Żydostwo ukrzyżowało Jezusa a potem sprytnie wmówiło wam poczucie winy

Polecane posty

"To nie gwoździe cię przybyły lecz mój grzech" - śpiewacie w jednej z najgłupszych piosenek. Co za bzdura. Fakty historyczne są takie, że to właśnie gwoździe przybiły Jezusa, a nie żaden mój grzech. Mnie nawet jeszcze nie było na świecie. To po pierwsze, a po drugie - winnymi wyroku krzyża są Żydzi, bo to oni się domagali ukrzyżowania. A ja nie zamierzam brać na siebie ich win. Tak jak nie zamierzam czuć się winnym z powodu "polskich" obozów śmierci, co znowu stara się wam wmówić żydostwo. Kurfa, wypiertalać z takimi winami!

Gość gość
Winny jesteś bo grzeszysz myślami tylko ludzie co mają czysty umysł mają otwartą drogę do Chrystusa.

Gość gość
Jezus sam był Żydem.

@ gość dziś Winny jesteś bo grzeszysz myślami tylko ludzie co mają czysty umysł mają otwartą drogę do Chrystusa. x Po pierwsze, skąd wiesz, że grzeszę? Po drugie, co znaczy "czysty umysł"? Jak zmierzyć stopień owej czystości? Nie widzisz, że posługujesz się hasłami tak spreparowanymi aby nie można ich było mierzalnie zbadać? Dałeś się nabrać na socjotechniczną gadkę, którą ktoś wymyślił.

Gość gość
dziś Nikt zła ani dobra nie wymyślił po prostu to istnieje jak tego nie widzisz to widzisz gorzej od ślepca.

@ gość dziś Nikt zła ani dobra nie wymyślił po prostu to istnieje x Naprawdę? A nie modlisz się przypadkiem słowami "Wierzę w... stworzyciela wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych"? Skoro wszystkich to chyba także dobra i zła. Tak ja to rozumiem.

Gość gość
Wiara ludzi w Jezusa Chrystusa czyni cuda więc modlitwa każdemu się przydaje.

@ gość dziś Oczywiście, że Jezus był Żydem. Nie pierwszy to raz Żydostwo zabija swego rokada, lub grupę rodaków, a potem winę przypisuje winnym. Przykład. Finansjera zza oceanu finansuje Hit/;era, potem patrzy biernie jak ten rozprawia się z ich rodakami, a następnie za te zbrodnie obciąża cały świat, łącznie z Polakami. Sprytne, kuźwa.

@ gość dziś Wiara ludzi w Jezusa Chrystusa czyni cuda x Jakie cuda? Podaj przykład, by choć jednej jedynej na świecie osobie odrosła noga lub ręka? Okaże się, że nie ma takiej. Wszystkie cuda dotyczą takich chorób z których pacjent mógł sam wyzdrowieć.

Gość gość
dziś Niestety jako ludzie odpowiadamy za wszystko dlatego Jezus uczy miłości.

Gość gość
dziś Jest mnóstwo takich ludzi którzy dzięki wierze w Pana Jezusa odzyskały pełną sprawność są też tacy co dzięki niemu odzyskały a nie doceniają tego.

@ gość dziś Niestety jako ludzie odpowiadamy za wszystko x Jaki sposób ja odpowiadam za grzech pierworodny? Przecież, do kurfy nędzy, mnie nawet nie było wtedy przy tym drzewie. To że Jahwe okazał się kiepskim wychowawcą i nie potrafił wychować nawet dwójki ludzi nie jest moją winą. Tymczasem Jahwe za swoje nieudacznictwo wychowawcze obciążył właśnie mnie i wszystkich innych ludzi, ale nie siebie samego. To chore. To nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek sprawiedliwością.

@ gość dziś Jest mnóstwo takich ludzi którzy dzięki wierze w Pana Jezusa odzyskały pełną sprawność x Niewykluczone. Ale jest też mnóstwo takich, którzy w nic nie wierzą i po rehabilitacji też odzyskali pełną sprawność. Czy to oznacza, że rehabilitant był bogiem? Nie.

Gość gość
dziś Wszystko zaczyna się od umysłu i wiary to że ktoś wyleczy się musi mieć wiarę rehabilitant nic nie zdziała jeśli ktoś nie będzie miał wiary i to jest do Chrystusa wiara.

Gość n88m
@ gość dziś Wszystko zaczyna się od umysłu i wiary x Zgadza się. Dlatego żydostwo sprytnie wyryło w waszych umysłach wiarę, że jesteście winni za nie swoją zbrodnię. Żyd skazał na śmierć, Polak ma czuć się winny. Jahwe nie umiał wychować Adama i Ewy, Polak ma czuć się winny.

Gość tojajato
a co mnie Żyd Jezus obchodzi

Gość Ament_
Grzeszycie Grzechem Grzesznym. Jezus Was Kocha. Pamietajcie o tym.

Gość gość
Nie żydy tylko żydzi jak już coś.