Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marika123

ZUS

Polecane posty

Gość Marika123

Witam, jestem na zwolnieniu l4 w ciąży I jeśli mam 2100 brutto to jaka pensje powinnam dostać za miesiąc na zwolnieniu?

Gość gość
Ja mialam 100% plate. Dostajesz tyle tyle ile regularnie wyplaty na reke po odliczeniu skladek itp. Ja mam np 2600 brutto to dostawalam 1900 z groszami jakos tako

Na rękę ja miałam płacone 11 zł na godzinę:/ A ostatnio poszłam po wypłatę do szefa to dostałam 1440 około Czy to nie było za mało? ....

Gość gość
A zwolnienie było z kodem B? Bo wtedy należy się 100% czyli dokładnie tyle ile wypłaty

Tak, zwolnienie było z kodem B Dwa tygodnie ze szpitala i dwa tygodnie od ginekologa

Gość gość
100% jest w ciazy. To jest wyliczana średnia, ja sie dokładnie nie znam jak policzyć, najlepiej jak zapytasz księgowa.

Ja pracowałam od listopada na umówię zlecenie 2 maja dostałam umowę o prace a 31 maja trafiłam do szpitala Wiec w tym przypadku nie jest wyliczona żadna średnia z roku tylko wyliczane netto z 2100 brutto za jeden miesiąc ?

Wiem, ze jest 100% Tylko byłam pewna, ze 2100 brutto to netto 1530 Inne stronki podają nawet, ze na zwolnieniu ciążowym z 2100 to 1812, wiec zastanawia mnie dlaczego ja przy najniższej krajowej mam 1430