Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama321321

Jak zajsc w ciaze przy kp?

Polecane posty

Gość Mama321321

Witam, prosze o porade osoby, ktore maja doswiadczenie w temacie lub moze same byly w takiej sytuacji. Otoz moj synek we wrzesniu konczy 2 latka, karmie go jeszcze piersia. Od ponad roku staramy sie o druga ciaze, wyliczam sobie dni plodne, obserwuje sluz, robie testy owulacyjne(nigdy nie wychodza pozytywne). Miesiaczka wrocila tez ponad rok temu i jest regularna, opznienia zdarzaja sie2-3 dniowe.... g8nekolog twierdzi, ze nie zajde poki nie przestane karmic, na usg nie widzial owulacji... co zrobic w tej beznadziejnej sytuacji? Nie chce jeszcze rezygnowac z karmienia ale ze wzgledu na wiek chcialabym drugie dziecko. Czy ktos byl w podobnej sytuacji? Czy komus udalo sie zajsc w takiej sytuacji?

Gość gość
Dziecko ma 2 lata, skoro masz tak wysoki poziom prolaktyny, ze blokuje ona owulacji, to posłuchaj lekarza i przestań karmić

Gość Mama321321
Dziecko duzo ssie nie powiem ale widze, ze jeszcze bardzo tego potrzebuje. Czy nie ma jakichs sposobow na obnizenie poziomu prolaktyny zeby owulacja wrocila?

Gość gość
Są leki, to się zastanów, która opcja jest lepsza

Gość gość
Może rób dłuższe przerwy między karmieniami? Zależy jak często dziecko karmisz. Moja siostra tak zaszła bo był taki okres kiedy córka piła tylko do spania i z rana

Gość Mama321321
Probowalam robic dluzsze przerwy ale bardzo sie dopomina. Moge sprobowac wychodzic z nim w tym czasie i dawac mu tylko do spania i rano....przynajmniej moge sprobowac.

Gość gość
To Ile razy na dobę Ty karmisz tego 2 latka?

Gość gość
Nigdy nie zrozumiem takich nawiedzionych bab jak autorka .

Gość Mama321321
Wedle potrzeb, to nie sa stricte karmienia bo on inne rzeczy je ale np potrzebuje biskosci to pociagnie chwile, wystraszy sie, przewroci to tez.... jestem z nim sama na codzien, nikt mi na codzien nie pomaga przy opiece wiec nawet ciezko zeby go ktos bral na kilka godz zeby mial dluzsze przerwy.

Gość gość
Mam to samo z moim roczniakiem, ssie jeszcze intensywnie pierś. Ale to o czym piszesz autorko jest trochę dla mnie przerażające.

Gość gość
Autorko ja tez jestem sama z dzieckiem przez większość czasu, ale nie wciskam mu cycka za każdym razem, jak zaplacze. Weź Ty się ogarnij, bo eweidentnie masz problem z głową. Oczywiście, 2 letnie dziecko może jeszcze possac pierś przed snem, ale to co robisz jest chore.

Gość gość
Najpierw trzeba by było odpieluchować mamę. Ile jeszcze będzie Ci wisiał na cycku? Az do przedszkola pójdzie?

Gość gość
Karmie dzidziem ma pol roku i jestem w 6 tc :]moze sproboj zaczac os seksa :D

Gość gość
Szczerze to ja tego nie rozumiem, jak można dawać pierś dwuletniemu dziecku, bo się czegoś przestraszy, czy jest mu smutno, to dla mnie chore i nie podzielam tej ekstremalnej fascynacji kp. Sama karmiłam syna 13 miesięcy, poczym zakończyłam kp w sumie to bezboleśnie. Syn już jadł normalnie wszystko, nie chciał pić mm, pił czasem mleko krowie. Uważam, że dwuletnie dziecko można w inny sposób pocieszyć nic wywalać mu cycka. Można go przytulić, pobujać na rękach, głaskać delikatnie po głowie, szeptać do ucha jakieś mile rzeczy itp. Nie zajdziesz w ciąży skoro owulacji nie ma, lekarz Ci mówi zakończ kp i próbuj zajść, a Ty masz jakieś pieluchowe zapalenie mózgu i tyle. Póki nie wyleczysz swojego podejścia to nie zajdziesz w ciaze.

Gość gość
Ja też miałam problem z zajściem w ciążę przy kp. W końcu oderwałam się od dziecka na godzinę dziennie. Mąż wychodził na spacer a ja zaczęłam się dokształcać, na własną reke. Oderwałam myśli od syna, myślałam o powrocie do pracy, przestałam myśleć o ciąży, tylko o dziecku, zajęłam głowę czym innym. Zaszłam w ciążę przed pierwszą miesiączka, syn miał 15 miesięcy.

Gość gość
Ja kp, urodziłam pod koniec kwietnia, pierwszy okres w lipcu, drugi listopad, trzeci koniec stycznia, czwartego już nie było :-)

Gość gość
Autorko jak zamieniłaś swój sutek w smoczek, to co się dziwisz? Szczerze? Ciężko będzie z odstawieniem młodego, bo dwulatek nie zrezygnuje ze swojej wygody i czegoś słodkiego na zawołanie.