Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa333333

problem z przełacznikiem gazu w samochodzie

Polecane posty

Ktoś może ma holenderską instalację gazową w samochodzie? Mam taki przypadek - skończył mi się gaz, miałam pół baku benzyny, ale automatyczny przełącznik chyba się skiepał i samochód odmówił współpracy. Zagazowałam go i nic to nie pomogło, przełacznik szaleje, gaśnie i zapala się, słychać, że system chce się przełączyć, cyka sobie, ale jakoś kiepsko, bo tak jakby nie było podawane żadne paliwo, albo było podawane z przerwami. Silnik ciągnie tylko na wysokich obrotach (pow. 3 tys.) na niższych gaśnie, odpala i gaśnie na luzie po jakiś 10 sek. albo szybciej. Miał ktoś taki przypadek? Czy instalacja jest do uratowania? Ile może kosztować naprawa, jeśli w ogóle jest możliwa?

Gość gość
walnij w ten samochód łbem, ty głupia, stara kur/wo, to na pewno pomoże

Gość gość
Kiedy zmieniłaś filtry gazu, bo większość mechaników podczas wymiany oleju zmienia tylko filtry oleju, paliwa i powietrza pomijając filtry gazu. Mogą być zanieczyszczone i zapaskudziły wtryski. Polecam odstawić auto do mechanika zajmującego się instalacjami gazowymi. Koszty zmiany filtrów to ok 250-350 zł, wtryski to już większy wydatek ok 500-1000 zł w zależności co będzie do zrobienia, czyszczenie czy wymiana. Koszty zależne są również od marki samochodu.

to nie filtry, wymieniałam na wiosnę u gazownika, gdzie robiłam przegląd wtryski u mnie 1500, ale to raczej też nie to na 99% awaria jest związana z przełącznikiem gaz-benzyna na jutro mam zamówioną lawetę i gazownika, pojutrze pewnie coś będę wiedzieć mam nadzieję, że gość dobrze zgadnie, co padło i będzie umiał to naprawić, najlepiej szybko i tanio :)

Gość gość
wzdrygiwacz do bąkulatora do wymiany

Gość gość
Napisz najpierw Jaki samochód posiadasz...

a co to za różnica, jaki samochód mówimy o instalacji gazowej, która w każdym samochodzie działa tak samo instalacja jest holenderska

Gość gość
Mylisz sie ma to znaczenie"instalacja jest holenderska" haha Telewizor jest Chinski, prosze o pomoc w naprawie..:O

jasse, w naprawie gazu ma znaczenie, w jakim samochodzie jest ten gaz zamontowany proszę cię...