Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NMB

problemy jelitowe

Polecane posty

Gość NMB

Od jakiegoś czasu mam problemy z jelitami i cierpię na niestrawności, do kogo powinnam się zwrócić?

Gość gość
Do lekarza pierwszego kontaktu.

Gość Natasza8
Od kilku lat miałam problemy z trawieniem i jelitami. Przybrały ostry stan i zwróciłam się do mojego lekarza rodzinnego w Luboniu dr J. Banasiuka, który od razu podejrzewał chorobę Leśniowskiego- Crohna. Skierował mnie na badania USG, gastroskopię i do specjalisty gastrologa, który potwierdził wcześniejszą diagnozę. Nasilające objawy i dolegliwosci zostały złagodzone przez odpowiednią dietę i leki. Jestem bardzo wdzięczna mojemu lekarzowi rodzinnemu za fachowe podejście i trafne rozpoznanie choroby.

Gość gość
Przede wszystkim leć do lekarza, tylko on ci porządnie pomoże. Ja pamiętam jeszcze jak przy niestrawności miałam zaparcia, pomogła mi w tedy jedynie intesta z maslanem sodu, dzięki której rewelacyjnie perystaltyka jelit mi sie poprawiła, umiem normalnie zrobić kupę bez bólu. Co do niestrawności to dieta tutaj tez mi sporo pomogla, ale najlepiej skonsultuj się z lekarzem :)

Gość gość
spobuj zakwaszanie zoladka (zieba)

Gość gość
Ja zawsze robię facetowi kupę do buzi a potem on językiem niczym sztycą czyści i przepycha mi od\byt bo nigdy nie załatwiam się do końca i tak jakby trochę gó\wna zostaje przy ujściu od\bytu i piecze, ale jak on mi wszystko tam wyliże to jest bajka, pupka jak ukojona balsamem:)

Gość gość
Spróbuj od lekarza pierwszego kontaktu, który skieruje Cię dalej albo od razu do gastrologa. W międzyczasie możesz sobie kupić dobry probiotyk z wieloma szczepami bakterii na poprawę mikroflory jelit. U mnie dobrze sprawdza się Biopron

Gość Juralia
Przede wszystkim wizyta u lekarza rodzinnego, który na pewno zleci wykonanie niezbędnych badań, a potem do gastrologa lub innego specjalisty. Z podobnymi problemami zgłosiłam się też do mojego lekarza rodzinnego w Luboniu dr. J. Banasiuka. Pan doktor kompetentnie zareagował najpierw typowe badania, potem stosowne lekarstwa, gdy po 10 dniach ponownie pojawiły się bóle i niestrawności to skierował mnie do specjalisty gastroenterologa. Po wykonaniu kolejnych badań endoskopowych okazało się, że mam nieswoiste zapalenie jelita cienkiego. Lekarz zalecił mi stosowanie odpowiedniej diety i leki.

Gość goskaaa12
Widze nie jestem jedyna, ktora problemy z jelitami ma. U mnie ibs postac biegunkowa - wlasciwie ratuje mnie tylko odpowiednia dieta (foodmap) i do tego tasectan http://tasectan.pl/ ktory przywraca naturalna gospodarke jelit i prace sluzowki dzieki czemu skraca czas biegunek. Inaczej nie wiem czy dalabym rade w niektore dni wyjsc z domu..