Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko jest jak wyrok. Zostajesz uziemiony na 25 lat a w zasadzie na cełe życie

Polecane posty

Gość gość

masakra

Gość gość
Wow. Wreszcie ktoś myśli tak samo jak ja.

Gość gość
Dokladnie tak jest ale sa tez jakies plusy,latwo sie wkopac a cofnac tego juz nie mozna.

Gość gość
Bo dzieci powoluje sie na swiat swiadomie i odpowiedzialnie. I nie przesadzaj z tymi latami. Jak zaczniesz uczyc dziecko samodzielnosci dosc wczesnie to od 9 latkow poczujesz ulge. Finansowo tez mozna juz od malego budowac kapital, zeby dac cos i pomoc mlodemu doroslemu.

Gość gość
Trzeba miec warunki i dostatnie zycie zeby robic dzieci,wedlug mnie powinny byc kryteria wedlug ktorych mozna przyznawac prawa do posiadania dzieci i ich ilosci.

Gość gość
I tu się zgodzę, powinny być jakieś normy, a nie jak u nas pokolenia 500+ :-( sama mam dzieci, wiem jakie to obciążenie psychiczne i finansowe, do tego potrzeba środków i silnej relacji mąż-żona.

Gość gość
Poza tym kto wam narzuca ilosc posiadanych dzieci? Jak nie stac emocjonalnie, psychicznie czy finansowo to trzeba poprzestac na jednym dziecku lub w ogole sie nie starac. Tak wam ciezko zapanowac nad rozrodem czy gorzej nad presja rodziny?

Gość gość
Ja już mam dość tej presji w każdej strony.

Gość gość
Ty siebie też uważasz za kule u nogi ? To oddaj rodzicom wszystkie pieniadze za utrzymywanie ciebie pasozycie i ich nie odwiedzaj bo jesteś ciezarem do 25 roku życia

Gość gość
13:17 Jak to?! Ma czuć się winny/ winna że rodzice jego czy ją powołali na świat? To była decyzja rodziców i ich dojrzałości i odpowiedzialności. Może teraz ta osoba wolałaby się w ogóle nie urodzić, gdyby miała możliwość wyboru.

Gość gość
W dzieciach jest samo piękno. Syf się zaczyna, gdy po pierwszym dziecku baba, która jest żoną traktuje cię jak śmiecia, a ty nie możesz odejśc, bo kochasz dzieci. Odradzam małżeństwo.

Gość gość
Na planecie i tak jest przeludnienie, liczba ludzi ciągle rośnie a nasza planeta nie jest do tego przystosowana. Z tego powodu ludzkosc niedlugo wyginie

Gość gość
Ciekawe czy Twoi rodzice też tak myśleli?

Gość gość
Widać nawet jeśli o tym wiedzieli, to nie za bardzo się tym przejęli.

Gość gość
To nie tylko wyrok ale i nieodwracalne zmiany w mozgu.. dzieci musza powodowac te zmiany, aby matki nie pozbyly sie ich po kilku dniach ..

Gość gość
A tu się wypowiadają osoby posiadające dzieci, czy tylko teoretycy nie mający o tym pojęcia?