Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne czy prezerwatywy?

Polecane posty

Gość gość

Witam :) Mam 17 lat i planuje rozpocząć współżycie. Pewnie nie jedna osoba stwierdzi, że to za wcześnie i że powinnam jeszcze poczekać z dwa lata, jednak chodzę z swoim chłopakiem już rok, jestem co do niego pewna i oboje stwierdziliśmy, że chcemy właśnie z sobą przeżyć ten pierwszy raz. Cudów się nie spodziewam, po pierwszym seksie, jednak chciałabym właściwie się do niego przygotować. Zastanawia mnie kwestia zabezpieczenia, ponieważ nie wyobrażam sobie wpadki. I tu pytanie kieruje do was, co jest lepsze prezerwatywy, czy pigułki? Każda z tych metod ma swoje plusy i minusy. Jeśli chodzi o prezerwatywę, mam pewne obawy co do skuteczności, a przy pigułce boję się skutków ubocznych antykoncepcji hormonalnej, a dodam, że mam problemy z krążeniem. Oczywiście dodatkowo planuje stosować metodę kalendarzyka, wyliczając dni płodne i nie płodne, jednak zdaje sobie sprawę, że to za mało.

Gość gość
Zastosowanie jednego i drugiego. Idziesz do gina, mówisz co jest z tobą nie tak i dostajesz receptę na odpowiednie tabsy, cała gama tabletek anty jest do dyspozycji.

Gość gość
Dziecko drogie lepiej gumki, po co sie masz truc tym chemicznym swinstwem? Poczytaj o skutkach ubocznych tabletek.Ty sie bedzuesz trula zeby chlop mial przyjemność??? daj spokoj

Gość gość
Wiem, ale zaczęłam czytać o skutkach ubocznych tabletek i powiem szerze, że przeraziły mnie niektóre historie. Po odstawieniu ich podobno też są problemy. Jestem młodziutka i nie wiem czy warto ingerować, aż tak bardzo w swój organizm, ale tabletki są ponoć jedną z najbardziej skutecznych metod.

Gość gość
Gość Dokładnie o to mi chodzi. Jednak z gumkami trzeba uważać, tymbardziej na początku, jak się nie wie co i jak.

Gość gość
Jeśli to jego pierwszy raz i twój na widok krwi może zaslabnąć a prezerwatywa z zawartoscia zostanie w tobie.

Gość gość
Tylko guma nie szkodzi reszta to trucizna dla wątroby itd...

Gość ferlena
Na pierwszy raz wystarczy że pobawisz się siusiakiem zobaczysz jak reaguje czy szybko ma wytrysk. No i powinien przymierzyc prezerwatywe żeby było wiadomo czy standardowy rozmiar jest dla niego właściwy.