Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie dla syna tesciowa zla

Polecane posty

Gość gość

kazdy ma wlasny gust i inni wola na jedno kopyto a inni cos wyszukanego wybralismy dla syna imie Leonidas (Leo Leoś Leoniś) skradlo nasze serce , liczymy sie z tym ze nie kazdemu sie podoba ale mam wrazenie ze tesciowa jest zla proponuje mi codziennie inne imiona i zebym przemyslala temat ;/ co z nia zrobic ?

Gość gość
Olać. Wasze dziecko wasza decyzja.

Gość gość
Trzeba było dać Legolas, ładniejsze

Gość gość
Zabić i zakopać jak gada, co się będziesz męczyć z babskiem

Gość gość
Legoland, legolandzik to ulubione ime tesciowych, albo brajanek

Gość gość
Imie z doooopy jak dla mnie, ale to jest Wasza decyzja. Moja mama jak zapowiedziałam, ze córka będzie Nina odpowiadala siedzac z ksiazka imion "Nina na pewno nie", w ja konsekwentnie odpowiadałam, "Na pewno to nie Ty bedziesz decydować ".

Gość gość
Lejonidas, no pieknie

Gość gość
19.25 trafione w punkt. Dla mnie takie podejście zamyka temat

Gość gość
Ludziom na kafe wszytko jedno ( mnie tez) bo nie moje dziecko. Ale jakbym miala byc babcią tez proponwałabym prtzemyslenie, bo Leonidas ciut pretensjonalnie, nie lepiej po prostu Leon? Zdrobnienia te same.

Gość gość
Leonidas to firma produkująca czekoladki. Dla córki proponuję Lady Godiva, a dla drugiego syna Wedel. Potem Goplana itd. Leon fajne. Teściowej się nie dziwię. Mam nadzieję, że kiedyś moje synowe nie będą tak wydziwiać.

Gość gość
Dla mnie pierwsze ( i jedyne ) skojarzenie to Leonidas, krol Sparty i bitwa pod Termopilami, która jest od wieków symbolem klęski mimo bohaterskiego poswiecenia, więc raczej pechowe imię...

Gość gość
Wrócić z tarczą lub na tarczy, Leonidas bohater i wielki wódz

Gość gość
jasne Autorko to wasza decyzja, ale teściowej też sie nie dziwie, ze protestuje. Mam nadzieje, ze to prowo.

Gość gość
Leonidas... jprdl xD

Gość gość
Cza było dać Spartakus

Gość gość
Moja mama też sobie i inne imiona niż wybrane przez nas podrzucala Ale ja się jakoś ie przejmowalam

Gość gość
Ja proponuję Domestos

Gość gość
Moim zdaniem imię z zadu, ale ostatecznie to Wy decydujecie.

Gość gość
Czasami rodzice wymóżdżają jakieś obcojęzyczne czy wręcz egzotyczne imię do bardzo wiejskiego nazwiska i wtedy to dopiero jest porażka, np. Dżesika Smoliwąs.

Gość gość
Wszystko zalezy od tego, na kogo dziecko wyrosnie. Jesli bedzie mialo silny charakter, ciekawa osobowośc, to nietypowe czy dziwne imie jeszcze to podkresli i będzie ok. Jesli bedzie to ktos nijaki, niewydarzony, to wtedy moze stac sie posmiewiskiem...

Gość gość
Jak trzeba być odmóżdżonym aby imię dla dziecka konsultować publicznie

Gość gość
A ja się zastanawiam skąd bierze się taka kretyńska moda na kretyńskie imiona.

Gość gość
Właśnie...biedne to dziecko. Może byc pośmiewiskiem w szkole.

Gość gość
Jak znowu będzie propozycja pytaj czy tak chce kota nazwać. Jak powie coś że dla Was proponuje to powiedz jej ze przecież wybraliscie i nie jest do dyskusji i 9ma nie jest rodzicem by zdecydować. Trzeba coś z nią robić bo za chwilę urodzi się dziecko i taka będzie się wtrącać do wszystkiego.

Gość gość
Wydaje mi się że teściowa po prostu uważa imię za bardzo brzydkie i krzywdzące dla dziecka. Wyobraź sobie że twoja córka chce nazwać twojego wnuczka jakimś imieniem które uważasz za krzywdę dla dziecka. Typu żyraf, albo ziemomysl. Też bys pewnie próbowała interweniować:)

Gość gość
Dlatego właśnie my NIKOMU nie mówiliśmy jak dziecko będzie miało na imię. Właśnie po to żeby nikt nie wpadł na pomysł komentowania naszego wyboru, nawet chwalenia go, bo co nas to czy komuś się podoba czy nie.. Za chwilę pojawi się kolejne dziecko i co bardziej ciekawscy nie dają za wygraną. Ci "urażeni" tym, że poprzednio też się dowiedzieli "po fakcie" teraz siedzą cicho :) na pytania o wybrane imię odpowiadalismy roznie: "jak dziecko będzie już z nami to je przedstawimy", "musimy na nie spojrzeć i się upewnić że imię pasuje, i wtedy powiemy", "-macie już pomysł na imię? -jeszcze myślimy, jest tyle możliwości..". W tej ciąży przystalismy na bardzo mało popularne imię. Jedna z babć gdzieś w połowie ciąży, niepytana wyskoczyła z tekstem "tylko nie nazywajcie dziecka X, Y czy Z, bo ja już nie mogę słuchać tych imion", z tym które damy pewnie nigdy się nie spotkała, więc pewnie będzie je trawić i się do niego przekonywać jeszcze dłużej niż do pierwszego :D

Gość gość
Leonidas? A nie moze byc Leon? Tez mozna nazywac Leos. Wasza decyzja ale imie takie sobie..