Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obie babcie chcą zajmować się wnukiem. Mam dość.

Polecane posty

Gość gość

Nie chce aby moim dzieckiem zajmowała się na codzień teściowa. Chce aby moja mama to robiła. Obie babcie są na emeryturze i obie wbiły sobie do głowy ze jak wrócę do pracy to będą zajmować się wnukiem. Mój mąż nie ułatwia sytuacji bo walczy jak lew o równy kontakt babć z wnuczkiem i nie może przeżyć tego ze dziecko widuje więcej moja mamę. Co zrobic jak wybrnąć z takiej sytuacji ?

Gość gość
Teściowa mam w porządku ale nie mam z nią dobrego kontaktu i nie wyobrażam sobie ze to ona codziennie będzie zajmować się naszym dzieckiem.

Gość gość
Dziwię się tej teściowej,jak kiedyś nią zostanę na żadną prośbę nie zostałabym synowej na minutę z dzieckiem. Jej dziecko,jej problem. Teściowa to rywal ha ha ha

Gość gość
23:08 Gdyby nie mąz to nie miałabyś tego dziecka,gdyby nie ta tesciowa to nie miałabyś akurat tego męża,a tak naprawdę to po ci było małżeństwo? po to by mącić i zawracać duuupę chłopu wstrętna sekutnico.

Gość gość
No właśnie... Nie bo Nie i koniec! A w imię czego faworyzujesz swoją matkę?, taka tępa jesteś?, czego nie rozumiesz?tego że matka twojego męża też kocha dziecko! Jakaś głupia egoistyczna gówniara z ciebie a nie matka i żona!

Gość gość
Mam lepszy kontakt z moja mama i to jej wole powierzyć codzuennna opiekę . Teściowa tez będzie uczestniczyć ale nie na codzień . Jak według ciebie było by sprawiedliwie ?

Gość gość
10:26 Jak? a srak,głupia jesteś a idioci powinni być singlami,bo szkoda potomstwa,nic dobrego nie wychowają bo sami nie mają wychowania.

Gość gość
gość dziś No to teściowa dostąpiła zaszczytu,głupia dziunia jej zezwoli ,klękajcie narody,ale będzie się działo :):):)

Gość gość
Ciesz sie ze masz obie chetne do pomocy. Bo ogolnie wiekscosc dzisiejszych emerytek broni sie rekami i nogami zeby nie pomagc w opiece- a sa to kobiety, ktorym pomagali tesciowie/rodzice w opiece nad nami.

Gość gość
Gdybyś naprawdę kochała swoją mamę, to podzieliłabyś opiekę na pół (na godziny lub dni tygodnia lub tygodnie w miesiącu). Jest to ciężka harówka, więc obarcz nią obydwie babcie.

Gość gość
12:39] Rozumiem że mierzysz swoją miarką i mówisz o swojej matce,zauważ że są jeszcze takie kobiety i starsze i te młode które dały i dają radę same bez pomocy babć.

Gość gość
No faktycznie Autorko, straszna krzywda Ci się dzieje. Może zamieniłabyś się ze mną albo tysiącami innych kobiet gdzie ani jedne ani drugie dziadki nie wyrywają się do opieki. Taka sytuacja. 1. Po 1 wizycie u ginekologa, ciąża z pierwszym wnukiem. Nawet brzucha nie było po mnie widać bo to 6 czy 8 tydzień ciąży. Od zapobiegliwej Teściowej tego dnia usłyszałam, że ona będzie babcią nowoczesną i wnukami nie będzie się zajmować..Miło?? ...Bardzo 2. Środek wakacji , jedne dziadki na wywczasie nad morzem drugie dziadki na wywczasie w Bieszczadach a ich 9 letnia "ukochana wnuczka" w tym czasie do godziny 17 niemalże w szkolnych murach bo udało nam się ją zapisać na "Lato w mieście". 3. Jedna babcia w domu, druga babcia w domu, ja w robocie od rana do nocy bo wiadomo...korporacja płaci i wymaga. Dzieciak z gilem w szkole albo sam w domu Nadal uważasz że Ci źle?

Gość gość
odp.1 Prawidłowo,babcia niczego nie musi,nie pytałaś ją o zdanie kiedy decydowałaś się na ciążę. odp.2 Dziadkowie też mają prawo do wakacji/wczasów we dwoje,to ih czas i niech go wykorzystują jak mogą by czerpać z niego najlepsze korzyści,dziecko to obowiązek nie ich a twój. odp.3 Pracujesz? to ci za to płacą,babcia już nie,wypracowała swoje a teraz ma czas dla siebie,poza tym choćby na twarz padła z opieki nad wnukami to i tak będzie zero wdzięczności a kiedyś i tak tego nikt nie będzie pamiętał. Zobaczysz czy ty tak chętnie będziesz się wyrywać do niańczenia.