Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

macierzyński

Polecane posty

Gość gość

kobiety któe są na macierzyńskim ? jak to wygląda ? po porodzie trzeba odpowiednie papiery poskladać? czy ti automatycznie zus wylicza ? umowe mam do dnia porodu , co poznieej? teraz jestem na l4 pobieram zasilek

Gość gość
Składasz wniosek o urlop macierzyński do pracodawcy. Dołączysz akt urodzenia dziecka. Pracownikiem przestajesz być ale otrzymasz zasiłek macierzyński przez rok czasu. A co ma ZUS wyliczyć? Wielkość zasiłku? Tak.

Gość gość
a na jakiej zasadzie wylicza zus zasilek macierzyński ?? długo nie praciuje w tej firmie bo od lutego a w marcu w sumie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy pracowlama ale od 2 miesicy jako kelnerka jest mi ciezko i nie pracuje juz, umowe mam do pazdziernika, bedzie mi sie nalezec zasilek ? mimo ze tak krótko pracowalam?

Gość gość
ZUS może zakwestionować prawdziwość zatrudnienia, bo po krótkim czasie poszłaś na zwolnienie. Możliwe, że po kontorli uznają, że wyłudziłaś świadczenia i będziesz musiała zwrócić pieniądze.

Gość gość
Podstawą do wyliczenia zasiłku będzie wynagrodzenie z 12 miesięcy poprzedzających zwolnienie lekarskie.