Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja koleżanka karmi 3 letnie i 1,5 roczne dziecko piersią

Polecane posty

Gość gość
Jprdl w życiu będąc w ciąży nie piłam alko. I karmiąc piersią. Niech specjaliści mówią co chcą, idioci. :O Ostatnio piłam alkohol we wrześniu 2016 roku z racji tego, że w październiku 2016 zaszłam w ciążę i nie napije się póki nie skończę kp.

Gość gość
Ginekologowi chodziło pewnie o to, że można wypić sobie kieliszek wina gdy się karmi ale wtedy kiedy przerwy między karmieniami są dłuższe niż 3 godziny ( czyli na pewno nie w pierwszych 6 miesiącach ) i ten alkohol zdąży 'wyparować' nim nakarmicie dziecko. Ja karmiłam 1,5 roku i przez ten czas oczywiście zdarzało mi się wypić winko przy jakiejś okazji ale zawsze wtedy podawałam dziecku wcześniej odciągnięty pokarm.. A jeżeli ginekolog zalecał picie i jednoczesne karmienie to jest debilem i nie ważne czy to ordynator czy Janusz spod budki z piwem bo poziom mentalny ten sam. Tylko, że sz.p ordynator skończył medycynę i jakimś fartem został lekarzem. Ty natomiast nie powinnaś wierzyć we wszystko co Ci powie lekarz, zwłaszcza w Polsce gdzie służba zdrowia nie jest na najwyższym poziomie a wiedza większości jest bardzo przestarzała. Weź sobie pierwszy lepszy artykuł naukowy na temat skutków karmienia dziecka alkoholem, pomyśl trochę zamiast przyjmować wszystko bezkrytycznie. Ps. mam nadzieje,ze to prowo.

Gość gość
Przeraża mnie jaka w Polsce mieszka patologia, że kobieta nie może wytrzymać 9 miesięcy bez alkoholu O.O