Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Banksterka

Pracuję w banku... I nienawidzę tej pracy.

Polecane posty

Gość gość
Hej. Wiem że nie chcesz rozmawiać o sprzedaży produktów itd,ale czy mogłabyś mi pomóc w pewnej sprawie z którą aktualnie boryka się mój mąż? Jeśli nie masz ochoty, to oczywiście nie naciskam. Sprawa dotyczy art.54 prawa bankowego. Jeśli masz ochotę to napiszę więcej szczegółów.

Gość Banksterka
Jeśli się da, to pewnie :) Z tego, co widać, jest tu nas więcej ;)

Gość gość
Pomożesz?

Gość gość
Mąż dostaje emeryturę na konto pomniejszoną już o zajęcie komornicze. Do tej pory nie było problemu a w piątek zonk, konto zablokowane, komornik twierdzi że nic nie blokował wydał nawet pisma które mąż zniósł do banku i do dzisiaj nie ma pieniędzy. A ponadto prawo bankowe art.54 wyraźnie mówi że bank musi wypłacić kwotę wolną od zajęć która obecnie stanowi 1575 zł. Nie wiem o co chodzi, dzisiaj mąż dzwonił do centrali banku, pani powiedziała że zajmie się tą sprawą i oddzwoni, ale dzisiaj już chyba było za późno bo nie zadzwoniła. Możesz mi powiedzieć chociaż w tej sprawie wolnych środków?

Gość gość
Jestem operatorem koparki zarabiam 20zł/h,nie mam żadnej szkoły i się śmieje,żadnych stersów w robocie. Tak naprawdę to z 10 godzin w pracy przepracuje może połowę a resztę się jakoś "przebujam". I po co mi jakieś menagery czy coś i wyścig szczurów usmiech.gif Mam normalną,prosta narzeczoną i jest dobrze ;] Żyję spokojnie i bez stresu.

Gość Banksterka
Jeśli chodzi o tę emeryturę, to może być tak, że mąż już wykorzystał kwotę wolną w tym miesiącu. Albo jeśli komornik dopiero niedawno zdjął zajęcie, to mogło to się zwyczajnie nie przerobić w systemie. To niestety trochę działa. Na 100% nic nie powiem. A co do pracy na koparce - dokładnie o to mi chodzi. Praca fizyczna dzisiaj jeśli ktoś jest dobry w swoim fachu jest o wiele lepiej płatna i godna niż tzw. praca umysłowa, na przykład w banku. I ja szczerze gratuluję takim ludziom :)

Gość gość
Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia czy iść pracować do oddziału to lepiej walnijcie się w łeb :D chyba ze chcecie być pomiatani za 1800 zl :D

Gość gość
Nie, nie wykorzystał wolnej kwoty, dlatego właśnie pytam się fachowca, czy bank może odmówić wypłaty kwoty wolnej 1575 zł? Dlatego też przytoczylam ten artykuł który dokładnie o tym mówi. Dziękuję za odp.

Gość Banksterka
Moim zdaniem bank nie może odmówić takiej wypłaty. Ale poczekaj lepiej na odpowiedź z centrali, bo ja tak naprawdę mogę tu wróżyć z fusów i nic na pewno nie powiem ;) Powiem Wam, że ja też myślę, że głupia jestem dając sobą pomiatać za takie grosze. Jedyne, co mnie pociesza to fakt, że to się kiedyś skończy i robię to dla naszego przyszłego domu. Mąż pracuje ciężko, by dostać premię, a tym samym podnieść naszą zdolność i ja robię to samo. Przykre jest tylko to, że w tym kraju dużo jest takich miejsc pracy, gdzie człowiek daje z siebie 120%, by mieć to, co w innych krajach ludzie mają tak po prostu...

Gość gość
A w jakim banku pracujesz?Js e takim na E.