Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zrezygnowalem z alkoholu, nie pije i jestem z tego dumny

Polecane posty

Gość gość

Tez tak potraficie?

Gość gość
Ileż to można pić? W końcu człek ma dosyć.

Gość gość
Alkohol też sie nudzi

Gość gość
W mojej rodzinie byly przypadki alkoholizmu. Zatem ja moge byc obciazony genetycznie podatnoscia na uzaleznienie. Nie chce z tego powodu cierpiec, ani zeby cierpieli bliscy. Nie pije i nie bede pil.

Gość gość
Autorze, bardzo dobrze robisz; popieram Cię i życzę wytrwałości w swoim postanowieniu. Ja również nie piję jakiegokolwiek alkoholu; dla mnie on mógłby nie istnieć. Niestety, zdaję sobie sprawę z faktu, iż jestem w gronie ryzyka, ponieważ wiele osób z mojej najbliższej i dalszej rodziny miało oraz ma problemy z alkoholem, ale staram się ze wszystkich sił odpierać od siebie myśli, by w to wejść i zostać. Poza tym, w przeliczeniu na tydzień, dajmy na to - chociażby piwo, to jest to oszczędność pieniędzy, które można wydać na coś innego. Ale najważniejsza rzecz - mój stan nie niszczy nikomu życia, nie rujnuje mu psychiki, nie sprawia, że inni przeze mnie płaczą. Alkohol, czy inne psychoaktywne używki, nie były i nie są dla mnie. Mam nadzieję, że nigdy nie wpadnę w spiralę uzależnienia od czegokolwiek, bo to okrutnie trudna walka o siebie i do normalności, jeśli będzie się chciało z tego wyjść. Niestety, można zauważyć, że ogrom ludzi szydzi z tych, którzy unikają alkoholu; jakby to był wyznacznik "fajności", ech.