Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesiączka w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam pytanie, bo może któraś z dziewczyn miała podobnie. Ja jestem załamana od wczoraj i już nie wiem, co sie dzieje. Staramy się z mezem o dziecko, 18 czerwca mialam miesiaczke, jak zwykle 3 dni niecale, w okolicach 27 czerwca miałam plamienie (ciemnobrazowe), krotkie, ale zglosilam sie do gina, ktory to skierowal mnie na usg. jako ze to ustalo i myslalam, ze wszystko jest ok, polecialam do cieplych krajow na wakacje na prawie 3 tyg, pod koniec zaczelo mnie kluc potwornie w lewej czesci brzucha, szczegolnie przy oddychaniu, te boleści trochę ustaly po 2 czy 3 dniach. wrocilam 17 lipca, a 18 odebralam wynik usg, ze mam torbiel 40mm. jednak nie dawaly mi spokoju spuchniete, bolace piersi, wiec poszlam do apteki i zrobilam 2 rozne testy, oba pokazaly wynik pozytywny, jakies dwa dni pozniej zaczely sie mdlosci, a chwile po nich miesiaczka- najpierw ciemne brązowe plamy, potem normalne krwawienie rozowo-czerwone z zakrzepami, ktore ciagnie sie od wczoraj, dzis jest jakby troche mniejsze, ale nadal jest dodam, ze poziom beta hcg wyniosl wczoraj w poludnie 1580, a w nocy (w szpitalu) 1828, na wczorajszym, nocnym usg pani ginekolog dojrzala pecherzyk, ale powiedziala, ze ma tylko 4mm i ze sa dwa wytlumaczenia: albo ciaza pozamaciczna, albo poronilam. bardzo, ale to bardzo chcialabym, zeby ani 1, ani 2 rozwiazanie nie bylo prawdziwe. Ale martwi mi ta miesiączka:( czy ktorakolwiek z was slyszala o takim przypadku?

Gość gość
W ciąży nie ma prawa być miesiączki więc pewnie jesteś w trakcie poronienia.

Gość gość
Jesli pani doktor powiedziala ze albo albo to co mamy powiedziec ? Przykro mi, bo była by jeszcze możliwość ze torbiel daje pozytywny wynik testu, ale przecież pęcherzyk jest...

Gość gość
Niestety. Mialam taka sytuacje dwukrotnie w ostatnim czasie. W obu przypadkach poronienie. Mozesz plamic lekko, ale krwawienie ze skrzepami swiadczy tylko o jednym...przykro mi :(

Gość gość
W moim przypadku było podobnie tyle że u mnie nie mogli znaleźć pęcherzyka. Umieścił się w jajowodzie. Skończyło się operacja. Po pół roku ponownie zaszłam w ciążę i urodziłam zdrowa córkę :))

Gość gość
W ciąży miesiączka nie jest możliwa. Chyba wiesz o tym? Jesteś kobietą. Bardzo mi przykro ale niestety tym razem się nie udało... Poronilas. Musisz to przełknąć i próbować dalej. Powodzenia.

Gość gość
Nie mogłas poronic jak widac pęcherzyk. Mozesz byc w trakcie poronienia... powtórz bete jesli masz taka możliwości czy nadal rosnie? Ciazy pozamacicznej tez bym nie obstawiała W ciągu kilku godzin beta znacznie wzrosła a przy pozamacicznej rosnie bardzo wolno. U mnie to było z 1500 na 1520 po 48 godz

Gość gość
Dziewczyny, wiem, że nie można mieć miesiączki, będąc w ciąży, ale ta ciąża jest. Ewidentnie, więc albo właśnie dzieje sie poronienie, ktorego sie tak boje, albo nie wiem co, ale szukam pozytywnego wyjasnienia:( nadzieja umiera ostatnia... potwornie nie chce, zeby to sie tak zle skonczylo:(

Gość gość
A betę mam mieć powtórzoną po 48 godzinach, czyli jutro wieczorem, jutro rano mam miec jeszcze jedno usg, ale te krwawienia mnie wykanczaja psychicznie i fizycznie:(

Gość gość
Leż jak najwięcej. Ja jedną ciąże poronilam w drugiej co chwile krwawiłam ale donosiłam. Tyle że prawie co tydzien na pogotowiu z krwawieniem do samego końca

Gość gość
Ale czy to było takie krwawienie czerwono-różowe z jakby krwiakami? Bo to są tak ciemne i gęste skrzepy, że już brakuje mi nadziei... opowiesz cokolwiek wiecej? prosze