Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ojciec pijak żąda alimentów na siebie

Polecane posty

Gość gość
Alimenty na Alko i Fajki bo mu nie starcza

Gość gość
gość dziś A kogo to obchodzi masz zdanie i kogo zalujesz :)

Gość gość
Autorko, najlepszym i bezposrednim swiadkiem jest przeciez twoja matka. Nie wiem tylko, czy bedzie ona wiarygodnym swiadkiem dla sadu, poniewaz trudno uwierzyc, ze ktos w takich warunkach (pijanstwo, bicie, bark finansowego udzialu w kosztach zycia, nie placenie alimentow) kogos takiego nadal toleruje w domu i utrzymuje. Moja matka byla alkoholiczka, zrujnowala mnie i bratu dziecinstwo, przeszla an rente inwalidzka w wieku 50 lat, poniewaz miala wtedy w ZUSie chody i nie miala ochoty pracowac. 10 lat temu oskarzyla mnie i brata o alimenty, czyli dokladnie rok po tym, jak dalismy jej pieniadze na wykup jej kwaterunkowego mieszkania na wlasnosc, zeby nie musiala placic czynszu. Mieszkamy oboje za granica i mamy dobre dochody. Konsultowana przez nas adwokatka w Polsce radzila nam dobrowolnie zaczac placic, zeby matka wycofala skarge, poniewaz przed sadem nie mielibysmy szans. Placimy wiec od 10 lat w przeliczeniu 1500 zl miesiecznie i od czasu do czasu opowiada znajomym, ze to za malo (jej renta wynosi 1300 zl) i jak nie zwiekszymy, to nas znowu poda do sadu. Tacy bywaja rodzice. Mam nadzieje, ze tobie sie moze poszczesci.

Gość gość
Ale co ma matka, durniu, do płacenia alimentów przez autorkę? Nawet jeżeli jest to częściowo wina matki, to nie znaczy, że autorka ma ponosić teraz za to winę i urzymywać starego uchlanego menela, który całe życie miał ją w doopie.

Gość gość
Autorka pyta o alimenty, a połowa postów nie na temat. Ja się zgodze z poprzednikiem - powiedz, że ojciec nie pracował, tylko czasem dorywczo na czarno, wszystko przecież mogą łatwo sprawdzić. Poza tym własnie dlaczego masz na niego płacić skoro żre i mieszka u twojej matki? :O Te kobiety pracujące w sądzie to jakieś idiotki, albo twój stary ostro nakłamał, że nie ma co jesć itd. ale przecież to można sprawdzić, więc nie masz czego się bać. Ale dodam, że dodatkowym plusem w tej sytuacji by było gdyby twoja matka w końcu napisała pozew rozwodowy, wezwała policję jak stary się będzie rzucał albo przynajmniej założyla mu niebieską kartę.

Gość gość
Te kobiety pracujące w mopsie* miało być

Gość gość
dodatkowym plusem w tej sytuacji by było gdyby twoja matka w końcu napisała pozew rozwodowy, wezwała policję jak stary się będzie rzucał albo przynajmniej założyla mu niebieską kartę. xxx Mamusia nigdy tego nie zrobi! Prędzej zeznania przeciwko córce mi z przeciwko ukochanemu, którego utrzymuje całe życie!

Gość gość
Dla mnie to niepojęte, dlaczego Twoja mama całe życie utrzymuje tego człowieka i nawet teraz gdy tak Cię traktuje pozwala mu mieszkać u siebie?

Gość gość
Autorka tak broni mamusi jak te dzieci z domu dziecka co zawsze bronią i kochają te mamusie pijaczki co to dzieci biły a córki lumpom sprzedawały za butelkę piwa! Te dzieciaki z patologii za swoje skrzywione mamusie głowy by sobie dały poucinać!

Gość gość
Chyba najpierw ojciec musi swoją żonę o alimenty pozwać a potem dzieci.Jeżeli mieszka z żoną i nie mają rozwodu to raczej nikt mu alimentów nie da.

Gość gość
Kurwa mać! A kogo ma bronić?ojca debila! Co ty za bełkot wypisujesz o matce autorki, co ty szczylu możesz wiedzieć o życiu 30 lat temu!, kto w ogóle dał ci prawo aby oceniać innych! Może własną matkę najpierw przelustruj?! Co za pętak durny.

Gość gość
kiedyś było trudniej wziąć rozwód jak nie miała kasy ale teraz może się go pozbyć lub zapłać jakimś oprychom i niech go trochę stłuką, może się sam od was odczepi

Gość gość
A właśnie że za komuny można było rozwieść się bardzo szybko! A jeszcze szybciej można było skierować alkoholika na przymusowe leczenie (dzisiaj nie wolno, musi sam wyrazić zgodę) i można było prędko eksmitować nieroba skoro nie pracował, nawet jeśli był zameldowany ( dzisiaj praktycznie niewykonalne!) Mam 55 lat, żyłam w tamtych czasach, przeżyłam rozwód moich rodziców więc wiem co mówię!

Gość gość
ten rzekomy leń pasożyt, to poprostu kobieta, zapiertalał całe życie, mniejsza o to że na czarno, i teraz chce mieć wygode :D

Gość gość
21:00 Jak ktoś chce mieć byle jakie portki w domu za wszelka cenę to każda wymówka jest dobra :D

Gość gość
twoja matka coś kręci