Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przepuklina kręgosłupa a poród naturalny

Polecane posty

Gość gość

Po drugiej ciąży zdiagnozowano u mnie przepuklinę kregloslupa w odcinku L4, L5, S1. Dziś jestem w 25 tygodniu trzeciej ciąży i zaczyn się zastanawiać nad rozwiązaniem. Jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem na temat porodu. Czy macie może jakieś doświadczenie w temacie? czy moje schorzenie jest wskazaniem do cc? Pierwsze dwa porody SN, i nie wspominam ich źle. Bardziej przeraża mnie cesarka.

Gość gość
Serio nikt?

Gość gość
Moja znajoma rodzi w sierpniu ma przepukline i dodatkowo coś jeszcze decyduje się na cc boi się ze będzie miała gorsze problemy. Ja tez miałam cc bo chciałam. Miałam problem ze znieczuleniem w kręgosłup bałam się ze będzie mnie bolal ale przekonywali mnie na znieczulenie w kręgosłup mówili że nawet z przepuklinami je biorą. Moja znajoma wybiera ogólne nie chce by jej grzebali w kręgosłup ie

Gość gość
Zastanawiam się właśnie, jak to jest ze znieczuleniem, ponieważ z tego co wiem, anestezjolog wbija się między te kręgi, gdzie mam przepuklinę. W przypadku prostu SN, tez chciałabym mieć możliwość podania znieczulenia, ale nie wiem czy w moim przypadku wogole wchodzi to w grę.

Gość gość
Up

Gość gość
Mam 2 przepukliny międzykręgowe. Z tego powodu miałam dwa razy cc. W obydwu przypadkach znieczulenie ogólne. Nikt nawet nie proponował mi tego w kręgosłup. Przy pierwszej cesarce dostałam zaświadczenie od neurochirurgia,że poród naturalny może nasilić problemy z kręgosłupem. Uczepiłam się tego może i zrobili mi tą cesarkę.